StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Фарбування волосся при вагітності: як мінімізувати ризики

18 листопада 2020, 18:28
166
Коли ви вагітні, ви хочете звести до мінімуму вплив токсичних інгредієнтів.
вагітність
Коли ви вагітні, ви хочете звести до мінімуму вплив токсичних інгредієнтів. / novostiua.net

Вагітність приносить багато побоювань. У багатьох майбутніх мам може виникнути питання, Чи безпечно фарбувати волосся.

Хоча дослідження неоднозначні, експерти попередньо погоджуються з тим, що фарбувати волосся під час вагітності, особливо після першого триместру, безпечно. Однак є деякі застереження і багато невідомого.

Ось що вам потрібно знати про фарбування волосся під час вагітності та про запобіжні заходи, які необхідно вжити, щоб зберегти здоров'я себе і вашої дитини.

Чи безпечна фарбування для волосся при вагітності?

Фарби для волосся часто містять багато хімічних речовин, у тому числі аміак, парабени, фталати та перекис водню, говорить Кімберлі Лангдон, доктор медичних наук, акушер-гінеколог в Medzino, онлайн-сервісі, що з'єднує пацієнтів з лікарями та аптеками. Коли ви вагітні, ви хочете звести до мінімуму вплив токсичних інгредієнтів.

Однак, коли справа доходить до фарбування волосся, тільки невелика кількість хімічних речовин всмоктується через шкіру голови. Це означає, що ризик потрапляння цих хімічних речовин у ваш кровотік і вашої дитини мінімальний. З цієї причини Американський коледж акушерів і гінекологів стверджує, що фарбування волосся під час вагітності не токсично.

Тим не менш, варто згадати деякі обмежені дослідження, які виявили певний ризик при використанні фарб для волосся під час вагітності:

Дослідження 2005 року показало помірно підвищений ризик нейробластоми (типу пухлини нервової тканини) у дітей 538 матерів, які використовували будь-які фарби для волосся під час вагітності, у порівнянні з 504 матерями, які цього не зробили. Тимчасова фарба для волосся мала більш високий ризик розвитку нейробластоми, ніж перманентна фарба для волосся. Дослідження 2014 року показало аналогічні результати, але дослідники з обох досліджень вважають, що необхідно більше досліджень.

Також неоднозначні результати щодо фарбування волосся і розвитку пухлин статевих клітин яєчок у синів матерів, які фарбували волосся під час вагітності. Хоча дослідження 2018 року не знайшло зв'язку, більш недавнє дослідження 2020 року показало, що пухлини насіннєвих клітин яєчок частіше зустрічаються серед дітей, матері яких піддавалися впливу синтетичних хімікатів в продуктах, приготованих на грилі, і фарбі для волосся під час вагітності.

Як безпечно пофарбувати волосся під час вагітності?

Перш ніж фарбувати волосся під час вагітності, ви завжди повинні проконсультуватися зі своїм акушером-гінекологом. Після того, як ви і ваш акушер-гінеколог обговорите це, ось кілька способів зробити фарбування волосся максимально безпечним:

"Зачекайте, поки не закінчиться перший триместр",- каже Лорен Демосфен, доктор медичних наук, старший медичний директор Babyscripts. Це час, коли ваша майбутня дитина швидко розвивається, так що це ідеальний час, щоб проявити обережність. Після першого триместру ризик заподіяння шкоди вашій дитині набагато менше.

Не застосовуйте фарбу для волосся, якщо у вас є порізи на шкірі голови. Ці порізи можуть збільшити ймовірність потрапляння хімічних речовин у вашу шкіру та кровотік.

Використовуйте барвники на рослинній основі, такі як хна або інші натуральні барвники. Ленгдон каже, що це може знизити ризик, пов'язаний з хімічними речовинами. Запитайте свого перукаря, яка фарба для волосся використовується в салоні. Або, якщо ви робите це вдома своїми руками, прочитайте список інгредієнтів, перш ніж вибирати набір.

Використовуйте процедури фарбування волосся, такі як мелірування, щоб вони не торкалися коренів. Ці методи допомагають уникнути прямого контакту хімічних речовин зі шкірою голови, - говорить Ленгдон.

Практикуйте здоровий глузд у фарбуванні волосся в домашніх умовах. Одягніть рукавички, залиште барвник на час, рекомендований інструкцією, а потім ретельно промийте шкіру голови. Ці методи розумні при фарбуванні волосся, навіть якщо ви не вагітні.

Пам'ятайте про ризик COVID-19, Якщо ви йдете в салон. Вам не потрібно турбуватися про фарбування волосся і про коронавірус. Щоб звести до мінімуму ризик, йдіть в той час, коли салон менш завантажений, - говорить Лінн л. Сімпсон, доктор медицини, акушер-гінеколог і професор жіночого здоров'я Хілларі Родем Клінтон в медичному центрі Ірвінга Колумбійського університету.

Переконайтеся, що і ви, і ваш перукар носите маски і ретельно стежте за гігієною рук.

Фарбуйте волосся в добре провітрюваному приміщенні. Краща вентиляція може знизити ваші шанси вдихати хімічні речовини, які можуть бути шкідливими для Вас і вашої дитини, що розвивається. Краща вентиляція також знижує ризик зараження COVID-19. Вдома це означає використання відкритого простору, де у вас є вентилятор або відкриті вікна.

Уникайте скупчення людей в салоні, щоб поліпшити циркуляцію повітря.

Фарба для волосся при годуванні груддю

За словами Ленгдона, дуже мало досліджень, присвячених використанню фарби для волосся під час годування грудьми. Експерти в галузі охорони здоров'я зазвичай вважають, що фарбувати волосся під час годування грудьми - це нормально, тому що кількість хімічних речовин, які можуть потрапити в грудне молоко, швидше за все, незначно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти