StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому у людей хрумтять суглоби - відповідь медика

14 квітня 2021, 01:58оновлено 14 квітня 2021, 20:55
Як каже мануальний терапевт Андрій Кабичкін, дуже і дуже поширена ситуація, коли у десятків і сотень людей раптово починають хрустіти суглоби.
Ніжка
Чому у людей хрумтять суглоби / Flickr / drj1828

У багатьох людей часто виникає питання-чи варто побоюватися хрускоту в суглобах і як від нього позбутися в разі чого. На нього відповів в інтерв'ю Радіо Sputnik відомий медик і мануальний терапевт Андрій Кабичкін.

Люди, які приступають до занять спортом після довгої перерви, часто помічають, що в суглобах виникають якісь клацання і хрускоти. Поява цих звуків пов'язано з властивостями синовіальної рідини, яка знаходиться в будь-якому здоровому суглобі. Чим ця рідина густіша, тим хрускіт голосніше, сказав Кабичкін.

"Ця густота пов'язана з низькою і недостатньою фізичною активністю. Коли людина активно рухається, поліпшується кровообіг, синовіальна рідина активно виділяється в порожнині суглоба для адекватної його мастила. Чим інтенсивніше руху і чим їх більше, тим більше синовіальної рідини, тим більше вона розріджується, і суглоби не хрумтять", – уточнив медик.

За словами Кабичкіна, заняття спортом при появі хрускоту в суглобах припиняти не варто, але і надмірно захоплюватися різними вправами і тренажерами теж не варто.

читайте такожГрибок нігтів на ногах: що потрібно знати

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Якщо у людини хрумтять пальці, коліна або шия і більше нічого не турбує-це нормально. Про це писала Дієтолог-Ендокринолог Альбіна Комісарова на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.
  • Найкраще "лікування" хрускоту суглобів , на її думку, - потрібно більше рухатися або почати займатися спортом,

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти