StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Лимонна вода для організму і тіла: названо сім переваг

15 червня 2021, 19:44
Без сумніву, лимони смачні, але чи робить їх додавання в воду здоровіше?
Вода_с_лімоном
Вода-найкращий напій для зволоження, але деяким людям не подобається її смак сам по собі. / Pixabay

В наші дні лимонна вода в моді. У багатьох ресторанах її подають регулярно, а деякі люди починають свій день з води з лимоном замість кави або чаю. Без сумніву, лимони смачні, але чи робить їх додавання в воду здоровіше?

Багато доказів, що підтверджують користь для здоров'я лимонної води, носять анекдотичний характер. Спеціально про лимонну воду було проведено мало наукових досліджень, але існують дослідження про користь лимона і води окремо.

Ось сім способів, якими ваше тіло може отримати користь від лимонної води, пише Healthline.

1. Сприяє зволоженню

За даними Ради з харчових продуктів і харчування, загальні керівні принципи свідчать, що жінки повинні отримувати не менше 2,5 літрів в день, а чоловіки - не менше 3,5 л.це включає воду з їжі і напоїв.

Вода-найкращий напій для зволоження, але деяким людям не подобається її смак сам по собі. Додавання лимона посилює смак води, що може допомогти вам пити більше.

2. Це хороше джерело вітаміну С

Цитрусові, такі як лимони, багаті вітаміном С, основним антиоксидантом, який допомагає захистити клітини від пошкодження вільними радикалами. Ви, напевно, чули, що вітамін С може допомогти запобігти або обмежити тривалість застуди у деяких людей, але дослідження суперечать один одному.

Вітамін С може знизити ризик серцево-судинних захворювань та інсульту, а також знизити кров'яний тиск.

Хоча лимони не очолюють список цитрусових з високим вмістом вітаміну С, вони як і раніше є хорошим його джерелом. Сік одного лимона забезпечує близько 18,6 міліграмів вітаміну С. Рекомендована денна доза для дорослих становить від 65 до 90 міліграмів.

3. Підтримує втрату ваги

Дослідження показали, що поліфенольні антиоксиданти, що містяться в лимонах, значно знижують збільшення ваги у мишей, яких перегодовують, щоб викликати ожиріння.

У цих дослідженнях на мишах антиоксидантні сполуки також компенсували негативний вплив на рівень глюкози в крові і ПОКРАЩУВАЛИ резистентність до інсуліну, два основних фактори розвитку діабету 2 типу.

Хоча ті ж результати необхідно довести на людях, неофіційні дані переконливі, що лимонна вода сприяє зниженню ваги. Неясно, чи відбувається це через те, що люди просто п'ють більше води і відчувають себе ситими, або через самого лимонного соку.

4. Покращує якість вашої шкіри

Вітамін С, що міститься в лимонах, може допомогти зменшити зморшки на шкірі, зменшити сухість шкіри від старіння і пошкодження від сонця. Те, як вода покращує шкіру, залишається спірним, але одне можна сказати напевно. Якщо ваша шкіра втрачає вологу, вона стає сухою і схильною до появи зморшок. Лабораторне дослідження 2016 року показало, що напій на основі цитрусових допомагає запобігти утворенню зморшок у лисих мишей.

5. Допомагає травленню

Деякі люди п'ють воду з лимоном в якості проносного щодня вранці, щоб запобігти запор. Пиття теплої або гарячої води з лимоном після пробудження може допомогти вашій травній системі працювати.

Аюрведична медицина стверджує, що кислий смак лимона допомагає стимулювати ваш "агні". У аюрведичній медицині сильний агні запускає травну систему, дозволяючи вам легше перетравлювати їжу і допомагаючи запобігти накопиченню токсинів.

6. Освіжає подих

Ви коли-небудь натирали руки лимоном, щоб позбутися від запаху часнику або іншого різкого запаху? Те ж народний засіб може застосовуватися при неприємному запаху з рота, викликаному вживанням в їжу продуктів з сильним запахом, таких як часник, цибуля або риба.

Ви можете уникнути неприємного запаху з рота, випивши склянку води з лимоном після їжі і насамперед вранці. Вважається, що лимон стимулює слиновиділення, а вода також допомагає запобігти сухості в роті, яка може привести до неприємного запаху з рота, викликаного бактеріями.

7. Допомагає запобігти утворенню каменів у нирках

Лимонна кислота в лимонах допомагає запобігти утворенню каменів у нирках. Цитрат, компонент лимонної кислоти, як не парадоксально робить сечу менш кислою і навіть може розбивати дрібні камені. Питна вода з лимоном дає не тільки цитрат, але і воду, необхідну для запобігання або вимивання каменів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти