StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Комаровський розповів, чи можливо завагітніти після вакцинації

25 жовтня 2021, 20:47оновлено 25 жовтня 2021, 22:00
Доктор підкреслив, що в основі категоричних висновків про вплив вакцини від COVID-19 на вагітність лежить непрофесіоналізм деяких акушерів-гінекологів.
Комаровський
Комаровський висловився про вагітність після щеплення / скріншот

Відомий педіатр Євген Комаровський в ефірі програми" Ранок з Україною " розвіяв один з популярних міфів про вакцини від коронавірусу.

Комаровський нагадав, що сучасна медична наука вже має досвід введення більш ніж чотирьох мільярдів доз вакцин від коронавірусу, і жодного разу не було випадків негативних наслідків на репродуктивну функцію людини.

Чи впливає вакцинація на вагітність, чи ні?

Доктор підкреслив, що в основі категоричних висновків про вплив вакцини від COVID-19 на вагітність лежить абсолютний непрофесіоналізм деяких акушерів-гінекологів. Тому що ці помилкові висловлювання змушують жінок хвилюватися за своє майбутнє.

відео дня

"Немає жодної інформації, що вакцинація впливає на репродуктивну функцію або пошкоджує плід", - сказав Комаровський.

Якщо хтось розпускає чутки про вакцину, лікар-педіатр вищої категорії радить звернутися до іншого акушера-гінеколога, інакше про вагітність і пологи ви теж почуєте якісь недостовірні відомості.

читайте також"Покажіть морги, крематорії, кладовища": Комаровський звернувся з полум'яним закликом до ЗМІ

"Сучасна медична наука вважає, що вакцинація від коронавірусу безпечна навіть у тому випадку, коли справа стосується вагітних жінок, які ще не знають про те, що вони на зносинах. Тому що медики використовують інактивовані вакцини. Їхній негативний вплив на плід не зафіксовано", - додав педіатр.

Раніше Євген Комаровський застеріг українців від вкрай частого вживання комплексних вітамінів в таблетках дорослими і дітьми. Також він відповів на питання, яке хвилює багатьох батьків – чи можна вести дитину до дитячого садка, якщо у неї нежить.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти