Не помилка: у Київтеплоенерго пояснили платіжку за опалення в 53 тисячі

25 лютого 2020, 09:59
Киянці пообіцяли зробити перерахунок і переглянути перерозподіл спожитого тепла в будинку.
Проблема виникла через недосконалість нормативної бази / УНІАН
Проблема виникла через недосконалість нормативної бази / УНІАН

Світлана Терещенко, мешканка багатоповерхівки на лівому березі в Києві, отримала платіжку за опалення за січень 2020 року з шокуючою сумою - майже 53 тисячі гривень.

У КП Київтеплоенерго пояснили, що сума нарахована правильно, і розповіли, в чому причина.

"На жаль, мусимо підтвердити, що ця інформація не фейкова і мешканка будинку за адресою: вул. Є. Сверстюка, 52-В дійсно отримала платіжку за опалення 4-кімнатної квартири з опалювальною площею 127,3 кв.м у січні 52 932,18 грн", - йдеться в повідомленні на офіційній сторінці КП в Facebook.

відео дня

У Київтеплоенерго заявили, що ця квартира виявилася єдиною зі 177-ми, в якій не встановлено квартирний лічильник опалення. У відомстві зазначили, що жителі квартир з лічильниками опалення оплачують тільки спожите тепло згідно з показаннями своїх лічильників і опалення місць загального користування. А різниця, що утворюється між показаннями загальнобудинкового лічильника і сумарними даними всіх індивідуальних, нараховується жителям без індивідуального лічильника.

Платіжка за опалення на майже 53 тисячі гривень / Фото facebook.com/kyivteploenergo
Платіжка за опалення на майже 53 тисячі гривень / Фото facebook.com/kyivteploenergo

При цьому, в Київтеплоенерго погодилися, що "хоча з точки зору закону нарахування за опалення правильне, проте, враховуючи реалії, суперечить логіці справедливих нарахувань для клієнтів".

"Одна квартира не повинна і не може оплачувати різницю між будинковим і квартирними лічильниками. І це проблема не тільки Київтеплоенерго і його клієнтів, така ж ситуація і в інших містах. Причина полягає в недосконалості нормативної бази, зокрема Постанови Кабміну №630, вимог якої дотримуються теплопостачальники", - заявили в компанії.

Директор СП Енергозбут КП Київтеплоенерго Костянтин Лопатін повідомив, що звертатиметься до уряду і профільного міністерства з ініціативою щодо створення методики проведення нарахувань для будинків, де більше 70% квартир обладнані індивідуальними приладами обліку.

Що стосується господині 4-кімнатної квартири, якій прийшла платіжка на 53 тисяч гривень, то їй обіцяють зробити перерахунок і переглянути перерозподіл спожитого тепла в зазначеному будинку.

Нагадаємо, раніше в місті Малин, що на Житомирщині, місцеві жителі влаштували акцію протесту проти появи в платіжках квитанції оплати за послуги транспортування газу. Близько півсотні людей біля міського управління газового господарства масово спалили свої платіжки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти