"По живому": Путін сунув ніс у справи української церкви

21 лютого 2020, 11:50
Володимир Путін закликав Україну і Росію об'єднати зусилля.
Владимир Путин
Володимир Путін / Reuters

Президент Російської Федерації Володимир Путін не зміг обійти стороною надання автокефалії Православній церкві України. За його словами, розділення церков було безглуздим і здійснювався "по живому".

"Навіщо потрібно було руйнувати єдність Російської православної церкви? Ви знаєте, що ця самостійність Української православної церкви Московського патріархату, вона насправді повна, вона й досі була повна, в тому числі з точки зору обрання ієрархів Української православної церкви Московського патріархату. Московський патріархат ніяк не впливав і не впливає досі на обрання ієрархів Української православної церкви Московського патріархату", - заявив господар Кремля в інтерв'ю ТАСС.

При цьому він заявив, що РПЦ та УПЦ МП об'єднувало лише згадка про Патріарха Московському. Також Путін заявив про необхідність об'єднувати зусилля Києва і Москви.

відео дня

"І навпаки — роз'єднання робить нас слабшими. Особливо український фактор почав розігруватися напередодні Першої світової війни австрійською спецслужбою. Чому? Це відома справа — розділяй і володарюй. Це абсолютно зрозуміла річ. Але все одно, тим не менш, якщо так склалося і у людей, у значної частини населення в Україні виникло почуття власної самосвідомості національного і так далі, треба ставитися до цього з повагою", – підкреслив Путін.

Як раніше повідомляв Главред, президент Росії Володимир Путін визнав, що РФ втрачає від відсутності дружби з Україною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти