StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як позбутися бур'янів раз і назавжди: фахівці показали геніальний метод

27 травня 2024, 23:50оновлено 28 травня, 12:57
174
Чим полити траву, щоб не росла - досвідчені садівники розповіли корисні поради та лайфхаки.
Як позбутися бур'янів раз і назавжди: фахівці показали геніальний метод
Чим полити траву, щоб не росла / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Як приготувати розчин для знищення бур'янів у домашніх умовах - Главред зібрав корисні поради від садівників.

Експерт на своїй сторінці у Youtube-каналі поділився досвідом боротьби з бур'янами на городі та розповів про те, як за допомогою звичайної кухонної солі та оцту можна на тривалий термін вивести шкідливі рослини із власної ділянки.

Як позбутися бур'янів за допомогою солі та оцту

Для дієвого розчину проти бур'янів потрібно до 10 літрів води додати пачку солі й ретельно перемішати - сіль має повністю розчинитись. Після того, як все розчинилось, варто додати ще 500 мл оцту.

Також деякі садівники радять до цього розчину додати також склянку засобу для миття посуду. Вважають, що так рідина краще прилипатиме до стебел бур'янів та ефективніше їх знищуватиме. Але, фахівці наголошують, що варто обережно обробляти землю із бур'янами, адже такий розчин може знищити всю рослинність. Варто поливати розчином ділянку так, щоб не потрапити на інші насадження овочів, фруктів, коренеплодів чи квітів. Щоб такий метод був дієвим, варто перед поливом поцікавитись прогнозом погоди, щоб у найближчу добу не очікувалось дощової погоди. Якщо ви виконаєте все правильно, то вже за добу побачите перший результат.

Як приготувати гербіцид для бур'янів

Фахівці зазначають, що для того, щоб приготувати гербіцид, варто взяти літр оцту та змішати його із 20 г лимонної кислоти, також можна додати 3 столових ложки концентрованого лимонного соку. Після чого в цей розчин потрібно ще додати 4 столові ложки рідкого господарського мила, або 3 чайні ложки засобу для миття посуду.

Якщо на вашому городі бур'ян занадто густий, тоді варто додати 30 грамів солі і 4 столових ложки нашатирного спирту. Фахівці радять проводити такі процедури на вулиці, щоб не отруїтись різким запахом. Необхідно використовувати такий гербіцид лише точково на бур'ян, адже існує серйозний ризик знищення інших рослин.

Дивіться відео про те, як вивести бур'яни:

Що таке гербіциди?

Гербіциди — хімічні препарати (або їхні композиції), що використовуються для боротьби з небажаною рослинністю. Широке застосування цих речовин у сільському господарстві привело до істотного збільшення врожаїв.

В разі невмілого чи надмірного використання призводить до забруднення ґрунту і води, що, у свою чергу, викликає загибель птахів і дрібних тварин, і навіть створює загрозу здоров'ю людини. Вчений Гомбарк винайшов в 1768 р. і застосував на пелюстках ромашки, пише Вікіпедія.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти