StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Експерти закликали припинити косити траву після певного періоду: що відомо

22 вересня 2024, 11:02
390
Догляд за газоном є пріоритетом для садівників протягом літніх місяців. Але коли сезон добігає кінця, увагу слід переключити на інші сфери обслуговування.
Експерти закликали припинити косити траву після певного періоду: що відомо
Коли потрібно косити газон восени - експерти назвали останню дату / Колаж Главред, фото: pexels, УНІАН

Тепер, коли літо підійшло до кінця, садівники повинні переключити свою увагу з газонів на інші завдання по догляду, такі як згрібання листя і боротьба з бур'янами. Одне з ключових питань - коли припинити косити траву. Коли температура падає і починає опадати листя, ріст трави сповільнюється, повідомляє Mirror.

Експерт з садівництва Фіона Дженкінс з MyJobQuote.co.uk розповіла, коли саме потрібно робити останню стрижку у вашому саду.

"Зі зміною сезонів ви почнете помічати, що ріст вашої трави починає сповільнюватися. Коли настають перші заморозки, це, як правило, є чітким знаком того, що настав час прибрати газонокосарку на зберігання до наступної весни", - радить вониа

відео дня

За словами Фіони, "найкраще" припинити косити газон восени.

"Останню стрижку слід проводити в період з кінця вересня до кінця жовтня. Часові рамки можуть відрізнятися в залежності від вашого місцезнаходження та клімату у вашому регіоні. Для більш точного визначення часових рамок, я б порадила вам звернути пильну увагу на ваш газон, щоб визначити, коли найкраще проводити останню стрижку", - говорить експерт.

Як правило, найяскравіша ознака того, що потрібно зробити останню стрижку - це коли трава перестала рости, а земля ще суха.

Садівники повинні продовжувати стригти газон щотижня або двічі, поки трава не припинить рости. За словами Фіони, техніка також важлива.

"Під час останньої стрижки в сезоні потрібно переконатися, що ви підстригли траву якомога коротше. Після останньої стрижки газон може ще деякий час трохи відростати, перш ніж мороз призупинить ріст. Якщо ви підстрижете траву коротко, це позбавить вас від необхідності стригти її до наступного року, навіть якщо газон трохи відросте", - вказує вона.

Фіона також порадила, що це "чудовий час для того, щоб позбутися будь-яких непривабливих бур'янів на вашому газоні".

Вона пояснила, що боротьба з небажаною рослинністю зараз ефективно "зупинить її на шляху" і дозволить уникнути більш масштабної прополки навесні.

Крім того, вона підкреслила, що підстригання країв є ще одним важливим завданням.

"Якщо за краями добре доглядати, вони стануть бар'єром для коренів ваших рослин, запобігаючи проростанню бур'янів або квітів на газоні", - зазначила вона.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти