StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Стане лише гірше: якими двома популярними продуктами не можна прочищати труби

13 вересня 2024, 17:55оновлено 14 вересня, 17:27
4621
Методи очищення з використанням традиційних матеріалів стають все популярнішими, але сантехніки попереджають про корозійні властивості двох продуктів.
Стане лише гірше: якими двома популярними продуктами не можна прочищати труби
Як швидко прочистити трубу - що ніколи не можна виливати в раковину / Колаж Главред, фото: ua.depositphotos.com

Ці два засоби - білий оцет і харчова сода - були розхвалені в соціальних мережах, крім того, що вони дешевші за дорогі миючі засоби. Але експерти кажуть, що ці два інгредієнти не слід використовувати для прочищення зливних труб.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як усунути засмічення унітазу, рекомендуємо наш матеріал: Як позбутися засмічення в унітазі без вантуза: забутий, але дуже хороший спосіб.

При регулярному використанні цих продуктів може швидко виникнути корозія, що призведе до того, що власники будинків отримають дорогі рахунки за ремонт своїх сантехнічних систем.

відео дня

Daily Express висвітлив проблеми, які можуть спричинити ці матеріали. Марк МакШейн, експерт з сантехніки та опалення з Boiler Cover UK, видав термінове попередження про їх використання, заявивши, що вони можуть спричинити пошкодження та дорогий ремонт.

"Занадто часте використання цієї суміші призведе до корозії труб і пошкодження водопровідної системи. Багато людей використовують харчову соду та оцет для домашнього прибирання, бо вважають, що це дешевший і простіший варіант, ніж купувати купу дорогих засобів для чищення. Це правда, що така комбінація може спрацювати для деяких робіт, але ви повинні пам'ятати, що це хімічна реакція. Коли оцтова кислота в оцті змішується з бікарбонатом натрію в харчовій соді, вона утворює піну, виділяючи вуглекислий газ, воду та інші побічні продукти", - сказав він.

Труби можна очистити завдяки реакції матеріалів, але вона також може пошкодити гумові ущільнювачі та самі труби. І це стає більш очевидним у старих системах.

Натомість Марк рекомендує використовувати спеціальні засоби для чищення, які є безпечними та добре зарекомендували себе. У разі серйозних пошкоджень слід звернутися до місцевого сантехніка, щоб запобігти подальшому пошкодженню.

Зливи для кухні та ванної кімнати з часом можуть легко засмічуватися жиром, брудом, харчовими відходами та волоссям. Щоб вони працювали безперебійно, експерт порадив прочищати зливи кожні один-два тижні.

Експерт також перерахував предмети, які ніколи не можна зливати в каналізацію, включаючи жир, фрагменти яєчної шкаралупи, кавову гущу, продукти для волосся і крохмалисті залишки їжі.

"Засмічені труби будуть мати ознаки булькання, повільного зливу води, плям навколо зливу, неприємного запаху та осаду у воді. Слідкуйте за цим", - резюмував він.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти