StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Від проблеми не лишиться ні сліду: 4 способи, як розпушити пуховик після прання

3 жовтня 2022, 15:42оновлено 8 жовтня 2022, 14:22
Якщо потрібно повернути пуховику об’єм після прання у пральній машині й розбити утворені в ньому грудки, допоможуть декілька дієвих способів.
Пуховик, куртка
Як розпушити пуховик після прання/ ua.depositphotos.com, Instagram

Прання пуховика у пральній машині сильно економить час і сили. Ваш верхній одяг знову сяятиме чистотою. Проте крім позитивних моментів такий спосіб очищення несе у собі й певні ризики. Наприклад, наповнювач може збитися. Якщо вас спіткала така проблема і ви шукаєте відповідь на запитання, як розпушити пуховик після прання, скористайтеся одним із наведених нижче способів.

Проте насамперед потрібно запам’ятати, що найлегше буде уникнути такої проблеми, аніж потім боротися з нею. Для цього пуховик потрібно правильно прати – у щадному режимі за температури не вище 40 градусів і з віджимом при 500-600 (і не більше) обертів за хвилину. Також обов’язково під час прання такого верхнього одягу кидайте у барабан машинки магнітні м’ячики або м’ячі для гри у великий теніс.

Перед пранням пуховика відстебніть від нього усі елементи, які знімаються. Ознайомтеся з ярличком на одязі – там може бути важлива інформація щодо режиму та інших особливостей прання.

відео дня

Кондиціонер під час прання додавати не можна. Також варто стежити за правильним вибором і дозуванням миючого засобу.

Якщо ж вам все-таки не вдалося уникнути такої проблеми, і тепер потрібно розпушити пуховик після прання, на допомогу прийдуть декілька дієвих способів.

1. Віджим з тенісними м’ячиками

Якщо пух в пуховику збився, діяти потрібно чимшвидше. Поки верхній одяг ще мокрий або принаймні вологий, потрібно покласти його назад у пральну машину і увімкнути віджим на невеликих обертах. При цьому з пуховиком одразу кидаємо у барабан машинки декілька тенісних м’ячів – достатньо буде чотирьох або п’яти.

М’ячі під час руху барабана машинки розбиватимуть пух. Після цього наповнювач потрібно додатково розправити руками.

2. Палиця

Якщо пуховик уже висох, можна спробувати розбити великі грудки пуху за допомогою гладенької палиці. Підійде, наприклад, ручка швабри. Удари нею потрібно наносити по всій поверхні, але дуже делікатно.

При цьому уважно стежте, щоб палиця була саме гладенькою – в іншому разі так можна серйозно пошкодити пуховик.

3. Пилосос і вакуум

За допомогою пилососа і вакуумного пакета також можна швидко розпушити пух у куртці або пуховику. Для цього кладемо пуховик у вакуумний пакет і викачуємо звідти все повітря, скориставшись пилососом. Після цього виймаємо річ з пакета і сильно струшуємо.

4. Вручну

Пух у пуховику можна розправити і вручну. Для цього, звичайно, знадобиться більше часу, адже доведеться розминати пальцями усі грудки, щоб наповнювач рівномірно розподілився.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти