StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Він є вдома у всіх: інгредієнт, який продовжить життя квітів на День святого Валентина

17 лютого 2024, 16:34
Повторна обрізка стебел і часте додавання підгодівлі або консервантів допоможуть квітам протриматися довше.
Він є вдома у всіх: інгредієнт, який продовжить життя квітів на День святого Валентина
Як продовжити життя квітів у вазі / Колаж Главред, фото flickr (Paul & Hien Brown, Mark Oakley)

Романтичні букети мають приголомшливий вигляд, але, на жаль, вони не такі довговічні, як хотілося б. Експерти з садівництва стверджують, що використання спирту може допомогти вашій композиції зберегтися довше.

Після найромантичнішого дня в році багато закоханих пар, ті, у кого є таємні шанувальники або закохані, а також ті, хто зустрічає День святого Валентина, отримають букети квітів від тих, хто їм дорогий. Хоча букет, безсумнівно, має гарний вигляд, традиційні квіти для Дня святого Валентина, такі як троянди, зазвичай довго не зберігаються.

Тому варто подбати про те, щоб вони прослужили довше. Експерти з садівництва запропонували свої найкращі поради, як зберегти ваші приголомшливі квіти надовго, пише Mirror.

відео дня

Як зробити так, щоб квіти довше простояли

Кріс Боннетт із GardeningExpress.co.uk сказав: "На жаль, зрізані квіти не вічні, тому, щоб продовжити їхнє життя, подбайте про те, щоб правильно доглядати за квітами".

"Просто поставити квіти у воду недостатньо, якщо ви хочете, щоб вони прослужили довше, важливо також підрізати стебла, регулярно міняти воду і підгодовувати їх квітковим харчуванням", - додав він.

Експерт із садівництва сказав, що для початку потрібно обрізати стебла і листя, а потім поставити їх у чисту вазу з водою. Почніть із чистої вази, щоб запобігти росту бактерій. Вимийте вазу водою з милом, перш ніж ставити в неї квіти. Ваза має бути наполовину заповнена теплою водою, оскільки холодна вода може шокувати квіти.

Експерт Кріс також сказав, що вбити бактерії допоможе додавання у воду звичайного інгредієнта - горілки.

Він пояснив: "Люди, можливо, здивуються, але додавання горілки у воду також може зберегти свіжість ваших квітів на більш тривалий термін, видаливши всі небажані бактерії зі стебел.

Інші фактори, такі як тип вази, в якій ми їх тримаємо, температура приміщення і води, також впливають на довговічність ваших прекрасних квітів. Додавання ложки горілки у воду також може діяти як антибактеріальний засіб і сприяти загальному здоровому росту. Вона також уповільнює вироблення етилену - газу, який викликає в'янення квітів.

Експертка із садівництва додає, що повторне обрізання стебел і часте додавання підгодівлі або консервантів допоможуть квітам протриматися довше. Також важливо звертати увагу на те, де ви ставите вазу, тримати квіти подалі від джерел тепла і протягів.

Зрізані квіти процвітають у прохолодному середовищі, тому найкраще тримати їх подалі від прямих сонячних променів. Також не варто ставити квіти поблизу джерел тепла, вентиляторів або протягів.

Більше лайфхаків:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти