StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Експерт із садівництва розповів, як привести газон до ладу всього за пару тижнів

17 лютого 2024, 11:43
Якщо ви хочете гарний газон на ділянці, його потрібно регулярно поливати.
Експерт із садівництва розповів, як привести газон до ладу всього за пару тижнів
Газон на дачі / Колаж Главред, фото flickr (jenny tee cee, Anthony Easton)

Щоразу, виглядаючи з вікна, ви розчаровуєтеся в стані свого саду? Тьмяний колір з'являється, коли трава страждає від сильної посухи, яка може бути спричинена водовідштовхувальним ґрунтом навіть у найвологіші місяці. Королівське садівниче товариство (RHS) пояснює, що поліпшити ґрунт на цьому етапі буває складно.

Ба більше, домовласників, які бажають продати свою нерухомість, попереджають, що недоглянутий сад може знизити вартість будинку на два відсотки. На щастя, експерт із садівництва Джек Скіллінг поділився п'ятьма простими кроками, які допоможуть перетворити ваш газон лише за один місяць, пише Mirror.

Газон на дачі своїми руками - як зробити

Гуру озеленення в TikTok під ніком @thelawnpack представив кадри пишного газону до і після, щоб підкреслити разючу різницю між ними.

відео дня

Він сказав: "Ми почали з вертикуляції (глибокого чищення) газону, яка видаляє зайву повсть і дає змогу газону дихати". Це можна зробити за допомогою граблів або вертикуттера, який дряпає траву, видаляючи бур'ян.

Прагніть до того, щоб шар очерету на газоні не перевищував 1 см у глибину. Спочатку це може виглядати непривабливо, але якщо ви довіритеся процесу, то через деякий час отримаєте пишний, зелений газон.

Наступний крок - внесення якісних гранульованих добрив для посіву, - каже Джек. Вони доставляють на газон ключові поживні речовини, які стимулюють ріст трави та створюють міцну основу для нових паростків.

Третій крок - застосування відповідної високоякісної суміші насіння, можна взяти карликовий райграс, щоб переконатися в його стійкості, адже він часто використовувався домашніми тваринами і користувачами. Райграс швидко приживається і добре конкурує з бур'янами. Він також може переносити низьку стрижку і створювати щільний дерен.

"Потім ми нанесли рідкі морські водорості, які є органічним біостимулятором і сприяють розвитку коренів", - каже Джек.

Морські водорості - це вид водоростей, що містять необхідні поживні речовини, які допомагають траві рости густішою і сильнішою. Біостимулятори сприяють загальному росту рослин, знижують стрес і покращують здоров'я рослин.

На заключному етапі необхідно поливати весь газон щодня протягом чотирьох тижнів. Джек зробив висновок: "Такий самий процес цілком можливий і з вашим газоном, тож через чотири тижні ваша галявина теж може стати яскравою і зеленою".

Більше лайфхаків:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти