StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Мухи не залетять до будинку протягом всього літа: які 5 рослин відлякують комах

16 травня 2024, 04:38оновлено 16 травня, 18:36
43641
Мухи можуть стати справжньою проблемою в теплу пору року. Експерт назвав 5 видів кімнатних рослин, які допоможуть відлякувати мух сильними запахами.
Мухи не залетять до будинку протягом всього літа: які 5 рослин відлякують комах
Як позбутись мух в будинку - 5 кімнатних рослин, які відлякують комах / Колаж Главред, фото: pexels, pixabay

З наближенням літа мух, на жаль, стає більше. З настанням теплої погоди люди почнуть відкривати вікна і впускати літній вітерець - але це неминуче призведе до напливу мух в оселі.

Вам також буде корисним матеріал: Мурахи триматимуться подалі від дому: чоловік розповів, як позбутися комах.

Хоч вони і нешкідливі, але настирливі домашні загарбники можуть дратувати, дзижчачи у ваших кімнатах. Однак є простий і візуально привабливий спосіб відлякати їх. На щастя, є кілька кімнатних рослин, які відлякують мух сильним ароматом, зберігаючи ваш будинок красивим і свіжим.

відео дня

Алекс Біггарт з 123 Flowers поділився п'ятьма рослинами, які відлякують шкідників. Ці рослини також позбавлять вас від необхідності використовувати хімічні спреї, адже мух "відлякують" сильні та ароматичні запахи, повідомляє The Express.

Лаванда

Фахівець з рослинництва заявив, що всі власники будинків, які не хочуть мати справу з мухами, повинні завести лаванду в своєму будинку, і назвав її "чудовим" репелентом. Її можна розмістити поруч з будинком або в будинку на підвіконнях і дверях як бар'єр для мух.

Евкаліпт

Це ще одна чудова рослина для відлякування мух завдяки своєму сильному запаху. Він не тільки відлякує мух, але й чудово відлякує комарів. Поставте його у вазу і прикрасьте свою оселю, зробивши її красивою.

Чорнобривці

Чорнобривці не лише додадуть вашому будинку барвистості, але й випромінюють досить сильний аромат, який відлякує мух, що наближаються до нього.

"Чорнобривці також є потужним відлякувачем комах завдяки своєму сильному аромату, в той час як вони також є популярними квітами для багатьох з нас завдяки своїм яскравим кольорам", - пояснює Алекс.

Базилік і м'ята

Ці дві трави мають сильний запах і допомагають відлякувати мух, а також є гарним доповненням до страв.

"Якщо ваш будинок обмежений у просторі або у вас не так багато місця на відкритому повітрі, базилік і м'ята - два найпопулярніші варіанти, які ви можете додати на кухню як репелент, але вони також чудово працюють як джерело прянощів під час приготування їжі", - сказав експерт.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти