StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Цвіт покриє увесь сад: експерт назвав 4 рослини, які треба обрізати в лютому

16 лютого 2024, 02:15оновлено 16 лютого, 22:37
1661
Експерт назвав 4 рослини, які потребують обрізки в лютому. Обрізка рослин зараз стимулює новий ріст.
Цвіт покриє увесь сад: експерт назвав 4 рослини, які треба обрізати в лютому
Експерт назвав рослини, які потрібно обрізати в лютому - коли обрізати троянди / Колаж Главред, фото: pexels

Протягом зимових місяців про роботу в саду можна легко забути, поки дні не стануть довшими, а температура не підвищиться.

Однак є певні завдання, такі як обрізка, які необхідно виконати зараз, щоб ваш сад був у гарній формі, коли прийде весна.

Експерт із садівництва Пол Хікс розповів, які рослини потрібно обрізати в лютому, пише Express.

відео дня

"Важливою роботою в саду в цю пору року є обрізка. Троянди, гліцинію, листяні кущі та плодові кущі слід обрізати взимку", - вказує він.

Троянди

Троянди потрібно обрізати наприкінці зими (у лютому або березні), щоб стимулювати сильний ріст навесні та влітку. Під час обрізки троянд садівники не повинні робити зрізи більш ніж на 5 мм над брунькою і повинні переконатися, що зрізи зроблені під кутом, щоб запобігти накопиченню води, яка може викликати захворювання.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як виростити троянди, рекмендуємо наш матеріал: На заздрість сусідам: найкращий спосіб для вирощування троянд з 1 інградієнта.

Садівники також повинні обрізати всі мертві та хворі стебла, а також перехресні стебла.

Гліцинія

Гліцинію потрібно обрізати в січні або лютому, коли рослина повністю перебуває в стані спокою, а потім ще раз у липні або серпні. Обрізаючи рослину взимку, обрізайте пагони так, щоб на пагоні залишалося дві-три бруньки.

Обрізка гліцинії в цю пору року дозволяє рослині сконцентрувати свою енергію на створенні квітів у весняні та літні місяці. Якщо ваша гліцинія виглядає безладно, садівники можуть зрізати всі гілки до основного стебла або до самої землі, щоб заохотити рослину відрощувати нові, сильні гілки.

Обрізка гліцинії взимку "стимулює утворення квіткових бруньок і гарантує, що квіти не будуть затінені листям".

Листяні кущі

Листяні кущі - це деревні рослини, які відомі своєю барвистістю восени. Листяні кущі, такі як магнолії та барбариси, потрібно обрізати в зимові місяці, щоб контролювати їх ріст. Зима також є чудовим часом для повного оновлення листяних кущів, щоб оживити їх до наступного сезону.

Листяні кущі не слід обрізати в літні місяці, оскільки вони можуть не мати достатніх запасів їжі для виживання.

Джеймі Шиплі, експерт з садівництва та керуючий директор Hedges Direct, каже, що садівникам потрібно обрізати листяні кущі, які цвіли протягом зими.

"Найкраще обрізати квітучі взимку кущі одразу після того, як вони відцвіли, щоб дати кущам достатньо часу для відростання влітку - майте на увазі, що точна пора року для обрізки залежить від виду куща. Обрізка допомагає стимулювати ріст рослини протягом року, видаляючи мертві та хворі гілки, а також сприяє утворенню нових і здорових пагонів", - вказує він.

Плодові кущі

Плодові кущі, тростини та ліани слід обрізати взимку. Бічні пагони потрібно обрізати до однієї-двох нових бруньок. М'які плодові кущі можна обрізати до рівня землі в цьому місяці, щоб стимулювати новий ріст навесні.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти