StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як відновити чорний колір одягу, що вигорів: 5 способів, які подарують речі друге життя

30 вересня 2022, 10:46оновлено 8 жовтня 2022, 14:22
Якщо потрібно повернути яскравість чорним речам, допоможуть прості підручні засоби, які є у кожного вдома.
Черные вещи, стиральная машина, стирка, сода, кофе
Як повернути колір чорним речам/ ua.depositphotos.com

Коли ми купуємо чорні речі, то хочеться, щоб їхній насичений колір залишався таким якомога довше. Проте часте прання робить такий одяг більш тьмяним. З часом колір уже не має тієї насиченості, яка була одразу. Але якщо конкретна річ дорога вашому серцю, і вам би не хотілося просто викинути її зі своєї шафи, то варто розібратися, як повернути колір чорним речам у домашніх умовах.

Якщо річ дуже сильно вигоріла або з чорної стала сірою, то можна придбати спеціальну фарбу, за допомогою якої самостійно пофарбувати річ. Проте якщо потрібно просто повернути насиченість чорним речам та "освіжити" їхній колір – допоможуть прості домашні способи.

Тютюн

Потрібно десертну ложку тютюну залити 1 літром окропу і залишити його настоюватися, аж поки рідина не охолоне. Коли настій буде прохолодним, процідити його. Річ повністю випрати і після прання рівномірно протерти усю тканину губкою, змоченою у розчині.

відео дня

Проте варто стежити, щоб одні місця не намочити більше, ніж інші. Адже тоді колір виробу може бути нерівномірним.

Оцет

Потрібно розбавити невелику кількість оцту водою. У цьому разі варто дотримуватися пропорції 1 столова ложка оцту на 1 літр води. У такому розчині замочити одяг на 30 хвилин, після чого випрати його повністю.

Після такої процедури краще сушити одяг на свіжому повітрі, щоб запах оцту добре вивітрився.

Кава

У таз з гарячою водою потрібно засипати стільки кави, щоб вийшов міцний розчин. У ньому замочити чорний одяг на 30 хвилин. Після цього дістати речі з води і висушити.

Сода

Щоб повернути насиченість чорним речам, можна також скористатися звичайною содою. Невелику її кількість потрібно розчинити у воді й замочити одяг у цьому розчині на 1,5-2 години. Потім випрати одяг вручну або в машинці.

Такий спосіб може не тільки покращити насиченість одягу, а й усунути неприємний запах поту.

Чай і оцет

Потрібно у миску з гарячою водою додати два настояні чайні пакетики і трішки яблучного оцту. У цьому розчині замочити темний одяг і потримати його так деякий час. Потім випрати одяг.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти