StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як правильно мити йоржик для туалету та як його дезінфікувати: головні секрети

12 вересня 2022, 22:53
Главред розбирався, як ефективно очистити туалетний йоржик від шкідливих мікроорганізмів і як часто потрібно його міняти на новий.
Як очистити йоржик для унітазу / Фото Чистий дім

Такий незамінний аксесуар, як йоржик для туалету, з часом збирає на собі безліч небезпечних для здоров'я людини мікробів, тому його слід не забувати очищати, а так само періодично міняти на новий. Главред розбирався, як ефективно відмити його від шкідливих мікроорганізмів.

Як обрати щітку для унітазу

Потрібно купувати йоржик, який зручно триматиме в руці і проводитиме за допомогою його прибирання. Найкраще купувати розбірні моделі, тому що їх набагато легше мити. Ручка щітки обов'язково має бути довгою і гладкою.

Як вимити йоржик з унітазу

Для того, аби гарно очистити йоржик для туалету, візьміть ємність, яку після процедури потрібно буде викинути, налийте в неї наступне:

відео дня
  • миючий засіб,
  • півсклянки соди,
  • трохи оцту,
  • дві столові ложки солі.

Залийте отриману суміш окропом і залиште в ній йоржик приблизно на годинку. Готово - ваш йоржик сяє чистотою і вже не містить мікробів.

Також рекомендують залити засіб для чищення в тримач для йоржика і залишити на пів години – в результаті отримаєте чисті і продезінфіковані аксесуари для туалету.

Як правильно мити йоржик для туалету та як його дезінфікувати: головні секрети
Як правильно мити туалетну щітку / Фото Чистий дім

Гарно вимити йоржик можливо і за допомогою оцту з содою – просто залийте склянку оцту до ємності, додайте трохи соди, помістіть в цей розчин йоржик і залиште на пів години. Це засіб запросто допоможе позбутися і від вапнякового нальоту, який час від часу з'являється на унітазі.

Ще один спосіб вбити всі мікроби і впоратися з неприємним запахом – залийте засіб для чищення прям до унітазу і опустіть йоржик в воду хвилин на 15. Після - просто натисніть кнопку змиву.

Допоможе вимити йоржик також і звичайна перекис водню - прекрасний антисептик і відбілювач.

  • Наберіть трохи перекису в пляшку з пульверизатором
  • Помістіть ручку йоржика по кільце кришки для унітазу
  • Збризніть туалетну щітку перекисом і залиште хвилин на 15
  • Промийте йоржик під проточною гарячою водою

Важливо - в тому випадку, якщо перераховані вище способи не допомогли очистити йоржик для унітазу, значить строк користування ним вже закінчився і вже слід придбати новий.

Як правильно мити йоржик для туалету та як його дезінфікувати: головні секрети
Як мити туалетні Йоржики / Фото Чистий дім

Як часто потрібно міняти йоржики

Йоржики для туалету рекомендують міняти не рідше, ніж раз на пів року. Якщо аксесуари використовувати більш тривалий час, вони можуть завдати шкоди вашому здоров'ю. Адже на йоржику швидко накопичуються шкідливі мікроби і бактерії, які швидко поширюються в унітазі.

Як правильно зберігати туалетний йоржик

Обов'язкове правило - потрібно зберігати йоржик в чистоті. Для цього аксесуара обов'язково в комплекті має бути спеціальна підставка для збору рідини. Щоб під час використання на підлозі не збиралася вода, рекомендуємо розмістити йоржик недалеко від унітазу, але в той же час, по можливості, подалі від стін, аби на них не потрапляла рідина.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти