StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як попрасувати шкіряну куртку: 3 найпростіші способи з ідеальним результатом

18 січня 2024, 13:30оновлено 6 лютого, 16:17
552
Розгладити шкіряну куртку можна самостійно в домашніх умовах. Є кілька чудових способів. Але варто бути обережними, щоб не зіпсувати матеріал.
Кожанная куртка
Як погладити шкіряну куртку/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Оскільки шкіра є досить пластичним матеріалом, то створений з такого матеріалу одяг не так то й легко зім’яти. Але все-таки від цього ніхто не застрахований. Якщо такі вироби дуже довго зберігаються у шафі в одному положенні, або ви тривалий час ходите в такому одязі, то на ньому можуть з’явитися пом’яті місця. У такому випадку точно виникне запитання, як попрасувати шкіряну куртку або будь-який інший виріб з такого матеріалу, щоб не пошкодити його.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Як сказати українською "ни в коем случае": мовознавець здивував відповіддю

Є кілька ефективних способів, як попрасувати шкіряну куртку в домашніх умовах.

відео дня

1. Праска

З таким способом потрібно бути дуже обережними, адже шкіра не любить дуже високих температур. Якщо температура праски буде високою, то є ризик зіпсувати матеріал. Для того, щоб попрасувати шкіряну куртку праскою, встановіть на приборі невеликий рівень розігріву. Гладити куртку потрібно з лицевого боку, можна і зі зворотного, якщо не заважатиме підкладка.

Не можна гладити куртку праскою, безпосередньо впливаючи саме на шкіру. Варто використовувати спеціальну тканину або обгортковий папір, через які здійснювати цей процес. Але варто зазначити, що тканина не повинна мати відчутну на дотик структуру, як, наприклад, марля або кухонний рушник – така структура може відбитися на куртці.

Під час прасування не можна використовувати відпарювання. Також після прасування однієї частини куртки варто зачекати, поки вона охолоне, перш ніж переходити до наступної частини.

2. Залишити на плечиках на кілька днів

Якщо ви боїтеся використовувати праску для розгладжування складок, щоб не пошкодити матеріал, то можете скористатися безпечнішими способами. Наприклад, почепити шкіряну куртку на плечики або спинку стільця і залишити її так висіти на кілька днів. За цей час куртка сама набуде потрібної форми і складки природним чином розгладяться.

Якщо матеріал тонкий, то достатньо буде залишити куртку так висіти на кілька днів, якщо товстий – то приблизно на тиждень.

Такий спосіб підійде, якщо на куртці є невеликі зім’яті місця. Але якщо на ній з’явилися дуже великі загини, наприклад, від тривалого зберігання у шафі в неправильному положенні, то доведеться використовувати інші способи розгладжування.

3. Пара

Зім’яті речі можна легко розгладжувати за дпомогою пари. Але для шкіри такий спосіб потрібно застосовувати з обережністю, адже цей матеріал не любить дуже високих температур.

Наберіть у таз дуже гарячої води, почепіть шкіряну куртку на плечиках над тазом на невеликій відстані. Пара буде допомагати складкам розгладжуватися. При цьому двері у ванну потрібно буде закрити, щоб пара не виходила дуже швидко.

Але важливо стежити, щоб шкіра на куртці дуже сильно не розпарювалася і не намокала, адже це може погано вплинути на матеріал.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти