StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як почистити і випрати пір’яну подушку в домашніх умовах: 10 головних правил

14 серпня 2022, 17:04
Пір’яну подушку можна випрати у пральній машинці або ж почистити без її використання. В обох випадках для збереження виробу варто дотримуватися низки правил.
Подушки, стирка, стиральная машина
Як почистити і випрати пір’яну подушку вдома/ ua.depositphotos.com, Instagram

Пір’яна подушка, яка використовується щоденно, з часом накопичує у собі піт, пил і бруд. У ній можуть завестися кліщі, і вона може не лише втратити свій презентабельний вигляд, а й почати неприємно пахнути і стати небезпечною для здоров’я.

Почистити і випрати пір’яну подушку можна і в домашніх умовах, головне дотримуватися низки правил.

Як прати пір’яну подушку в машинці-автомат

Пір’яні подушки можна прати у пральній машинці. У цьому випадку спосіб прання та умови відрізнятимуться залежно від розмірів подушки.

відео дня

Якщо подушка невелика

1. У такому разі її можна покласти у пральну машинку разом з тенісними м’ячиками або спеціальними м’ячиками для прання пір’яних та пухових виробів. Вони зроблять так, щоб наповнювач не збився і лишався таким же пухнастим.

2. Якщо напірник дуже щільний і погано пропускає воду, то подушку перед пранням краще замочити.

3. Не варто кидати у пральну машину подушку з напірником, який практично зносився – адже він може не витримати таку процедуру і порватися просто у процесі прання. Тоді пір’я може легко засмітити трубки і фільтри машинки. Краще таку подушку покласти у ще одну щільну наволочку на змійці.

4. Далі потрібно правильно підібрати температуру – вода не має бути гарячою, варто встановлювати не більше 30-40 градусів. Також потрібно вибрати правильний миючий засіб – краще брати рідкий гель, ніж порошок, адже галь краще змиється пір’я.

5. Наповнювач після прання потрібно ретельно просушити, вийнявши його з напірника.

Якщо подушка велика

1. Великі подушки, які за розмірами не вміщаються у барабан пральної машини, для прання доведеться розпороти, і тоді напірник та наповнювач випрати окремо. Для прання пір’я потрібно або придбати спеціальні чохли, або пошити їх самостійно вдома. Тоді по цих чохлах розподілити пір’я, і прати частинами.

2. У такому разі потрібно обирати делікатний режим прання за температури не вище 30-40 градусів. У якості миючого засобу також краще обрати рідкий гель, адже він краще вимиється. Тільки варто підбирати той, який не має сильного запаху, адже потім на такій подушці буде важко спати.

3. Також буде краще увімкнути режим додаткового полоскання.

4. Після прання пір’я потрібно ретельно просушити. Краще робити це у сухому теплому приміщенні, куди падає пряме сонячне проміння. Якщо ж ви будете сушити на вулиці, то варто це робити у безвітряну погоду, а пір’я накривати марлею або тонкою тканиною. Час від часу потрібно його перемішувати під час сушіння.

5. Краще прати подушки влітку, тоді вони зможуть висохнути за один або два дні. Якщо ж доведеться їх сушити у холодну погоду, наприклад, восени чи взимку, то на це піде більше часу. Як наслідок це може обернутися появою цвілі всередині наповнювача.

Як почистити пір’яні подушки без прання

Подушки можна зробити свіжішими, навіть не кидаючи їх у пральну машинку. Буде достатньо використати пароочисник або праску, яка має функцію відпарювання. Для цього потрібно підвісити подушку і пройтися парою по всій її поверхні – краще зробити це двічі. Після цього виріб потрібно добре просушити.

Гаряча пара допоможе позбутися пилу і пилових кліщів, тому вона частково може замінити прання подушки повністю.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти