StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як відіпрати червоне вино: 7 способів, як врятувати одяг від плям алкоголю

7 жовтня 2022, 15:28оновлено 8 жовтня 2022, 14:21
Якщо на одязі лишилися плями від червоного вина, потрібно позбутися їх якнайшвидше. Проте відіпрати можна навіть застарілі плями.
Красное вино, пятно от красного вина, лимоны, соль
Як відіпрати червоне вино/ ua.depositphotos.com

Напевно із багатьма траплялися ситуації, коли після гучного святкування або навіть тихих домашніх "посиденьок" за келихом вина застілля обертається несподіваними проблемами у вигляді плям на одязі. Найкраще від таких забруднень позбуватися відразу – тоді вони завдадуть найменше клопоту. Проте і в ситуаціях, коли потрібно відіпрати старі плями від вина, не потрібно опускати руки – і для таких проблем знайдеться вирішення.

Давайте розберемося, чим можна вивести плями від червоного вина з одягу, якщо вони свіжі або застарілі.

Як відіпрати свіжі плями від червоного вина

1. Біле вино або тепла горілка

Якщо ви нещодавно пролили червоне вино на ваш одяг, скатертину або інші тканини, і пляма ще не встигла в’їстися, можна скористатися наступним способом для усунення забруднення. Пляму від червоного вина заливаємо білим вином або теплою горілкою. У їхньому складі є речовини, які здатні розчинити такий вид алкоголю.

відео дня

2. Сіль

Простою кухонною сіллю потрібно засипати пляму і залишити на 15 хвилин. Коли цей час мине, сіль струсити з тканини, а річ замочити спочатку у холодній воді, а потім у теплій. Одразу у гарячу воду річ з плямою класти не рекомендується, адже тоді забруднення може стати синім або зеленим.

Як відіпрати червоне вино: 7 способів, як врятувати одяг від плям алкоголю
Сіль допоможе позбутися плями від червоного вина/ pixabay

3. Оцет

Можна приготувати розчин оцту і води, покласти річ у ванну або тазик і полити цим розчином плями. Далі залишити, щоб забруднення відмокали, і випрати річ повністю.

Як відіпрати старі плями від червоного вина

Перед тим, як виводити застарілу пляму від червоного вина, потрібно замочити забруднений одяг у теплій воді з миючим засобом на 30 хвилин. Для цього підійде будь-який засіб для прання, а також гель для миття посуду.

1. Лимонна кислота або сік лимона

Коли мине пів години, дістаємо річ з води. Далі готуємо розчин лимонної кислоти, розчинивши її у воді, і наносимо утворену "кашку" на пляму. Замість лимонної кислоти можна використати сік лимона – його потрібно просто видавити на пляму. Через деякий час річ потрібно випрати повністю.

2. Нашатирний спирт і перекис водню

У склянці змішуємо ці дві рідини у пропорції 1:1. Далі розчин наносимо поглинаючими рухами на пляму за допомогою ватного диска. Потім річ перемо повністю.

Як відіпрати червоне вино: 7 способів, як врятувати одяг від плям алкоголю
Позбутися плям від червоного вина можна нашатирним спиртом і перекисом водню/ dom-v-sadu

3. Нашатирний спирт і рідке мило

Потрібно змішати нашатирний спирт з рідким милом так, щоб мила було у п’ять разів більше. Утворений засіб наносимо на пляму і залишаємо на якийсь час. Далі перемо річ.

У цьому разі замість рідкого мила можна застосувати також засіб для миття посуду.

4. Плямовивідник

Якщо народні способи не змогли впоратися із плямою червоного вина, можна скористатися потужнішими засобами – плямовивідниками, які можна придбати у магазині. У такому разі потрібно дотримуватися інструкцій, які вказані на упаковці.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти