StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як відчистити пригорілу праску: від нагару не залишиться і сліду

16 березня 2024, 05:24
Завдяки простим засобам і методам очищення ви зможете легко відновити зовнішній вигляд і функціональність вашої праски.
Як відчистити пригорілу праску: від нагару не залишиться і сліду
Як відчистити підошву праски від нагару / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео YouTube

Чищення пригорілої праски може бути складним завданням, але за допомогою правильних методів і дрібки терпіння можна відновити її зовнішній вигляд і функціональність, пише Informacion.

Підгорілі плями на поверхні вашої праски можуть бути результатом надлишку тепла, залишків тканини чи хімічних речовин, присутніх у тканинах, або просто зносу з часом. Незалежно від причини, є кілька ефективних методів, як відчистити нагар із праски і відновити її вигляд.

Якщо вас цікавлять хитрощі прибирання, прочитайте матеріал Главреду: Як швидко позбутися липких слідів від скотчу: від клею не залишиться і сліду.

відео дня

Як відчистити нагар із праски

Очистіть пригорілу праску оцтом і харчовою содою. Оцет і харчова сода є натуральними продуктами, які можуть бути дуже ефективними для видалення пригорілих плям на прасці. Щоб очистити праску цим розчином, виконайте такі дії:

  1. Приготуйте суміш: змішайте рівні частини оцту та води в ємності та додайте столову ложку харчової соди.
  2. Нагрійте праску: увімкніть праску на низьку або середню температуру та дайте їй нагрітися кілька хвилин.
  3. Нанесіть суміш: нанесіть суміш оцту та харчової соди на обгорілу поверхню праски. Зробити це можна чистою ганчіркою або губкою.
  4. Обережно потріть: Обережно протріть сумішшю поверхню праски, приділяючи особливу увагу обпаленим ділянкам.
  5. Очистіть вологою ганчіркою: після того, як ви протерли всю поверхню, протріть праску вологою ганчіркою, щоб видалити будь-які залишки розчину.
  6. Висушіть праску: витріть праску чистою сухою тканиною перед повторним використанням.

Очищення пригорілої праски сіллю та алюмінієвою фольгою

Ще один дієвий спосіб почистити пригорілу праску - це використання солі та алюмінієвої фольги. Щоб застосувати цей метод, виконайте наведені нижче дії.

  1. Приготуйте суміш: посипте сіллю поверхню спаленої сковороди.
  2. Нагрійте праску: увімкніть праску та дайте їй нагрітися кілька хвилин. Сіль допоможе розмити пригорілі плями, поки праска нагрівається.
  3. Потріть алюмінієвою фольгою: коли праска нагріється, використайте зім’ятий шматок алюмінієвої фольги, щоб обережно потерти обпалену поверхню. Поєднання солі та алюмінієвої фольги допоможе видалити пригорілі плями.
  4. Очистіть праску: після того, як ви почистите всю поверхню, протріть праску вологою тканиною, щоб видалити залишки солі та алюмінієвої фольги.
  5. Висушіть праску: витріть праску чистою сухою тканиною перед повторним використанням.

Профілактичне чищення та обслуговування праски

Щоб запобігти згорянню праски, важливо підтримувати її в чистоті та справному стані. Після кожного використання протирайте поверхню праски вологою тканиною, щоб видалити залишки тканини або продукту, які можуть залишитися на поверхні.

Якщо це можливо, використовуйте захисну тканину між праскою та предметом, який ви прасуєте, щоб запобігти налипанню залишків тканини або хімікатів на поверхню праски.

Регулюйте температуру праски відповідно до типу тканини, яку ви прасуєте, щоб уникнути перегріву та опіків. Якщо ваша праска має отвори для пари, обов’язково очищайте їх регулярно, щоб уникнути накопичення залишків, які можуть спричинити випалені плями.

Коли ви не використовуєте праску, зберігайте її в прохолодному сухому місці, щоб запобігти іржі та пошкодженню поверхні.

Вас можуть також зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти