StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як відбілити пластикові контейнери: 3 народні засоби, які повернуть блиск

21 лютого 2024, 01:34
Щоб повернути пластиковим контейнерам первісний білий колір, достатньо лише трьох засобів, які є вдома.
Як відбілити пластикові контейнери: 3 народні засоби, які повернуть блиск
Як відбілити старі пожовклі пластикові контейнери / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube

З часом пластикові контейнери набувають жовтуватого відтінку та втрачають свій блиск. На щастя, існують ефективні методи, які допоможуть повернути їм первісний колір.

Насамперед важливо зрозуміти, чому пластик жовтіє з часом. Основною причиною є хімічна реакція між пластиковими сполуками та тривалим впливом таких факторів, як сонячне світло, дим і забруднення. Цю реакцію можна прискорити в середовищах із високим рівнем забруднення.

Якщо ви хочете знати більше хитрощів прибирання, читайте наш матеріал: Топ-3 способи, які збережуть свіжість у ванній кімнаті на кілька тижнів.

відео дня

Як відчистити пожовклий пластик

  1. Харчова сода і перекис водню. Суміш харчової соди та перекису водню може стати вашим найкращим союзником для чищення пожовтілого пластику. Нанесіть цю суміш м’якою щіткою, залиште її на кілька годин на сонці, щоб підсилити відбілюючий ефект. Суміш соди і перекису водню глибоко очистить пластик, не пошкоджуючи сам матеріал.
  2. Оцет і оливкова олія. Оцет відомий своїми миючими властивостями, а у поєднанні з кількома краплями оливкової олії не тільки допомагає відчистити пожовклий пластик, але й повертає йому початковий блиск. Нанесіть суміш м’якою серветкою і акуратно потріть поверхню. Потім ретельно промийти контейнер.
  3. Крем з перекисом водню. Крем з перекисом водню - ще один диво-продукт для чищення пожовтілого пластику, який наноситься з невеликою кількістю води до утворення пасти. Цей засіб особливо ефективний для більш міцного пластику і його можна використовувати, не боячись пошкоджень.

Хоча знати, як відчистити пожовклий пластик, корисно, профілактика завжди є найкращим підходом. Зберігайте пластикові предмети подалі від прямих сонячних променів, регулярно мийте їх, щоб уникнути накопичення бруду. Також важливо уникати контакту з речовинами, які можуть пофарбувати їх.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти