StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як позбутись плодових мушок та до чого тут каналізація: неочікувана порада

14 вересня 2024, 04:00оновлено 14 вересня, 15:28
1655
Плодові мушки є поширеним шкідником у більшості домогосподарств, і щоб позбутися їх, потрібно очистити загальне "середовище розмноження" на кухні.
Як позбутись плодових мушок та до чого тут каналізація: неочікувана порада
Як позбутись плодових мушок / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Плодові мушки можуть перетворити будь-яку кухню на велику проблему. Ці крихітні комахи полюбляють фрукти та овочі на кухні, що робить їх набридливою частиною вашого дому, пише Mirror.

Вам також може бути цікаво: Найбільший страх для комарів та мух: ТОП-4 рослини, які відлякують комах.

Як боротись із плодовими мушками

відео дня

Один зі стандартних методів боротьби з цими комахами - приготування суміші з яблучного оцту та рідини для миття посуду.

Гуру прибирання в соціальних мережах наполягають на тому, що у вашому домі є певний куточок, де мухи відкладають яйця, тож гарне прибирання може значно зменшити їхню кількість.

Один розлючений домовласник на Reddit, який відчував, що його "атакують" плодові мухи, стверджував, що навіть придбання пасток не вирішило проблему, оскільки вони продовжували розмножуватися швидше, ніж їх можна було знищити.

"Нас атакують, як я припускаю, плодові мухи. Я купив ці маленькі пастки, схожі на яблука, і вони працюють, але недостатньо швидко. Це стає нестерпним, і я думаю, що це так огидно, що всі ці маленькі бридкі істоти літають навколо мене. Я помічаю їх дуже багато навколо моєї раковини. Поставлю посуд, і якщо наступного разу не помию його негайно, коли підійду до раковини і щось пересуну, то з неї вилетить ціла купа", - написав він.

Звідки беруться плодові мушки

Мудрість інтернет-спільноти підказала несподіваний факт: плодові мухи віддають перевагу водостокам, а не мискам з фруктами, як місцям для розмноження. Для боротьби з настирливими комахами домовласникам порадили ретельно прочистити раковини.

Засіб від плодових мушок

Для того, щоб позбутись настирливих комах, можна використати засіб з суміші оцту і харчової соди та залити його в каналізацію. Також можна використати відбілювач, щоб вбити приховані яйця.

Де можуть розмножуватись плодові мушки

Експерти підтверджують, що плодових мушок приваблюють наші раковини, оскільки там можуть накопичуватися залишки їжі та органічних речовин, що створює ідеальні умови для їхнього процвітання.

"Плодові мухи шукають органічні речовини, що розкладаються, щоб відкласти яйця. Це саме те, що накопичується в каналізаційних трубах. Отже, плодові мухи можуть обирати каналізацію як місце для розмноження", - каже експерт-ентомолог Ненсі Трояно.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти