StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Зникнуть і ніколи не повернуться: 2 найкращі народні засоби від мурах вдома

16 травня 2024, 10:57оновлено 17 травня, 19:55
1314
Щоб позбутися від мурах вдома раз і назавжди, можна скористатися кількома простими способами.

Муравьи
Як позбутися від мурах вдома раз і назавжди/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

Мурахи бувають різні. В оселях зазвичай можуть заводитися дрібні руді фараонові мурахи. Вони небезпечні тим, що псують продукти, розносять різні інфекції та роблять гнізда у стінах. Деякі мурахи також можуть боляче кусатися. Тому якщо вдома завелися такі комашки, то не варто гаяти часу – діяти потрібно якомога швидше, щоб мурах не стало ще більше.

Радимо також прочитати матеріал: Помітити парасольку серед страусів за 11 секунд зможуть одиниці: складна загадка

відео дня

Якщо ви шукаєте спосіб, як позбутися мурах простим способом, можете скористатися наступним методом, про який розповідається на YouTube-каналі "Кухня з кишені. Справи домашні".

Для такого способу будуть потрібні всього два інгредієнти – пшоно і сода. Потрібно насипати у невелику глибоку миску кілька столових ложок непромитого пшона і додати столову ложку соди. Добре перемішати і насипати у тих місцях, де найчастіше бачите мурах.

Про ще один спосіб, як позбутися мурах у приватному будинку або квартирі, розповідається на YouTube-каналі "Корисне TV". Для такого способу потрібно змішати одну чайну ложку цукрової пудри (саме пудри, а не цукру, тому що так буде легше все перемішувати) з однією чайною ложкою борної кислоти. Добре перемішати. Далі додати трішки гарячої води і перемішувати до такої консистенції, щоб вона нагадувала густе варення. Після цього суміш можна розкласти у невеликі ємності, наприклад, кришки до банок, і поставити поруч з місцем, де найчастіше бувають мурахи.

Але варто бути пильними і дивитися за своїми домашніми улюбленцями, адже для них такий засіб також небезпечний. Тому ємність краще чимось накрити, залишивши лише невеличкі отвори, щоб мурахи могли пролізти.

Чому заводяться мурахи

Експертка з дезінфектології Ганна Холостова у програмі "Сніданок з 1+1" розповіла, що мурахи люблять солодке і білкові продукти – м'ясо і все, що містить білок. При цьому вони не люблять чистоту.

"Звичайна чиста продезінфікована поверхня навіть побутовими якимись засобами – вона їх відлякує. Як правило, якщо варення лишається відкритим, або мед лишається відкритим, або розсипаний цукор чи крихти, тоді й заводяться мурахи. Вони не люблять чистоту", – зазначила Холостова.

Вона наголосила, що для того, щоб позбутися від мурах комплексно, потрібно за можливості викликати професійну компанію, яка оцінить масштаб проблеми і зробить певні кроки. Але й самим можна щось зробити.

"Є певні засоби, які призначені для побутового використання. Проте такі засоби ні в якому разі не варто купувати в супермаркетах, у переходах та на ринках. Варто їх купувати лише в спеціалізованих магазинах або в інтернет-магазинах, які займаються безпосередньо продажом такої продукції. Тому що на ринках зазвичай продається або контрафакт, або поганої якості, або навіть хорошої якості, але такі засоби, які зберігалися у неправильних умовах", – розповіла експертка.

Вона додала, що мурах також відлякує запах перцю, лавровий лист, ефірні масла.

Хто така Ганна Холостова?

Ганна Холостова – експертка з дезінфектології; власниця компанії "Спецспектр", що надає ряд послуг, пов’язаних з контролем шкідників на об’єктах.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти