StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Зникає миттєво: як швидко позбутись запаху фарби - простий, але ефективний спосіб

10 вересня 2024, 15:35
591
При фарбуванні будинку або оновленні інтер'єру важливо знати прості та ефективні методи, які допоможуть швидко позбутися неприємного запаху фарби.
Зникає миттєво: як швидко позбутись запаху фарби - простий, але ефективний спосіб
Як позбутись запаху фарби в квартирі - простий, але ефективний спосіб / Колаж Главред, фото: ua.depositphotos.com

Проблема запаху фарби в квартирі після ремонту є поширеною і може стати серйозним викликом для здоров'я та комфорту мешканців. Про те, як очистити повітря від запаху фарби розповів у відео блогер та автор YouTube-каналу "Helpful DIY".

Що поглинає запах фарби

Він поділився простим, але ефективним способом, як швидко усунути запах фарби після ремонту.

"Все, що вам потрібно, — це кілька речей, які, ймовірно, у вас вже є вдома", — зазначає автор на початку свого відео.

Для того, щоб вивести запах фарби з приміщення знадобиться лише миска з водою та шматочок лимона. Блогер рекомендує взяти декілька невеликих мисок, щоб розставити їх по всій кімнаті або будинку.

"Наповніть миски водою і додайте туди скибочку лимона. Так, ви можете використовувати лимонну воду, але справжній лимон працює набагато краще", — підкреслює він.

Блогер також радить використовувати кілька мисок для досягнення найкращого результату: "Що краще за одну миску з водою та лимоном? Дві миски! Чим більше їх буде, тим швидше зникне запах фарби".

Як провітрити кімнату від запаху фарби

"Комбінація води та лимона поглинає запах фарби з неймовірною швидкістю. Це просто божевілля", — говорить автор.

За його словами, такий метод він застосовував, коли фарбував свій будинок.

"Я розставив миски по всьому будинку на ніч, і запах зник надзвичайно швидко. Я багато фарбував у своєму житті, але цей запах вивітрився так швидко, що це було просто неймовірно", — ділиться досвідом блогер.

Дивіться відео про те, як провітрити кімнату від запаху фарби:

Блогер також дає кілька порад стосовно того, як поводитися з мисками після використання.

"Після того, як закінчите, ретельно вимийте миски. Хоча я не знаю точно, як вода вбирає запах фарби, кислотність лимона, схоже, взаємодіє з леткими органічними сполуками (ЛОС) у фарбі, і тому запах зникає", - сказав автор відео.

Він додає, що важливо бути обережними й двічі мити миски після використання.

Якщо ви хочете максимально швидко позбутися запаху, блогер радить купити одноразові миски або використовувати відра.

"Можете наповнити відра водою, додати до них скибки лимона, і ви побачите, як швидко запах зникне". Блогер також наголошує, що такий лайфхак варто використовувати ще під час фарбування, щоб не дати запаху накопичитися.

Що відомо про YouTube канал "Helpful DIY"

Helpful DIY — популярний YouTube канал, присвячений практичним порадам та інструкціям для виконання різноманітних завдань у домогосподарстві. Канал охоплює широкий спектр тем, включаючи ремонт, дрібні проєкти, технічні поради та лайфхаки, які полегшують життя. Засновник та ведучий каналу — ентузіаст DIY (зроби сам), який ділиться власним досвідом та експертними порадами зі своєю аудиторією в майже 800 тисяч користувачів.

Що найкраще вбирає запахи

Експерт популярної британської програми "This Morning" поділився корисними порадами, як мінімізувати цей запах за допомогою простих засобів.

За його словами, одним із найбільш ефективних способів усунути запах фарби є додавання ванільного екстракту.

"Все, що вам потрібно, — це одна столова ложка ванільного екстракту на галон фарби (приблизно 4,5 літра). Якщо ваша бляшанка менша, як, наприклад, на 2,5 літра, ви можете використати трохи більше половини столової ложки", — зазначає експерт.

Дивіться відео про те, що найкраще вбирає запахи:

Цей метод особливо добре працює з водоемульсійною фарбою, адже вона більш чутлива до додаткових ароматизаторів.

"Це не лише прибирає неприємний запах, але й наповнює приміщення приємним ароматом ванілі", — додає він.

Однак, експерт наголошує: не слід нюхати фарбу безпосередньо, навіть якщо вона пахне ваніллю.

Як очистити інструмент від фарби

Після завершення фарбування важливо ретельно вимити всі інструменти. Експерт радить використовувати кухонну олію для зняття залишків фарби з пензликів та інших інструментів.

"Намажте кухонний рулет олією, протріть пензлик і загорніть його в харчову плівку. Це допоможе зберегти пензлик м'яким та придатним для подальшого використання", — пояснює він.

Що відомо про програму "This morning"

"This Morning" - британська денна журнальна програма, що виходить на каналі ITV. Програма дебютувала 3 жовтня 1988 року і транслюється в прямому ефірі кожного робочого дня з 10:00 до 12:30 по всій Великій Британії та в Ірландії на каналі Virgin Media One. У програмі представлені різноманітні новини, шоу-бізнес, мода, краса і здоров'я, стиль життя, дім і сад, їжа, технології, прямі телефонні дзвінки та конкурси, повідомляє Вікіпедія.

Денна програма виходить на каналі ITV вже понад 35 років, що робить її однією з найдовших денних програм на британському телебаченні. Вона вигравала Національну телевізійну премію в номінації "Найкраще денне/живе журнальне шоу" 12 років поспіль, з 2011 по 2022 рік.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти