StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Пральна машина може зламатись: експерти назвали Топ-5 помилок під час прання

31 січня 2024, 04:20
9454
Якщо ви робите будь-яку з цих п'яти речей під час прання, ви можете пошкодити одяг або саму машину, тому вам слід негайно відмовитися від цих шкідливих звичок.
Пральна машина може зламатись: експерти назвали Топ-5 помилок під час прання
Топ-5 помилок під час прання - чому пральна машинка може зламатись / Колаж Главред, фото: pexels

Ми всі знаємо, що прання іноді може здаватися нескінченним завданням, і оскільки ми робимо це так часто, більшість з нас, ймовірно, навіть не замислюється над тим, що ми робимо, коли закидаємо одяг і постільну білизну в пральну машину.

Однак, якщо ви робите хоча б одну з цих п'яти речей, ви маєте дуже шкідливі звички, які можуть завдати шкоди вашій пральній машині та вашому одягу. Деякі з них можуть здаватися цілком нешкідливими, і вони, безумовно, є поширеними помилками, яких можна припуститися в день прання, але якщо ви не викоріните ці звички в зародку, то в довгостроковій перспективі вам доведеться розщедритися на більшу суму.

Експерти пояснили виданню The Express, що, зробивши кілька простих кроків, ви зможете забезпечити довговічність пральних машин і вашого одягу.

відео дня

Перш за все, перед тим, як почистити одяг, ретельно виверніть кишені. Ви повинні робити це ретельно кожного разу, коли збираєтеся прати, і не обов'язково довіряти дітям, якщо вони запевняють, що вже зробили це. Тканини в кінцевому підсумку забруднять ваш чистий одяг, оскільки вони розпадаються під час прання, але справжню небезпеку становлять металеві предмети, такі як ключі або монети.

Від пошкодження внутрішнього барабана або розбиття скляного вікна до застрягання в самих трубах - все це може призвести до серйозних витрат, через що вам доведеться купувати нову машину або виставляти величезні рахунки за сантехнічні послуги.

По-друге, експерти радять переконатися, що ви використовуєте правильну кількість миючого засобу, і це те, чим грішать багато людей. "Неможливо не любити пральний порошок, адже саме завдяки йому наші речі пахнуть свіжістю.

"На жаль, використання занадто великої кількості прального порошку може призвести до того, що на вашому одязі залишаться сліди від нього. Коли залишки прилипають до одягу, вони можуть притягувати бруд. Якщо ви маєте таку звичку, зараз найкращий час її позбутися".

Експерти з прання також рекомендують припинити перевантажувати машину з кожним циклом. Хоча може виникнути спокуса запустити машину, коли вона максимально завантажена, щоб заощадити гроші на рахунках за електроенергію, в довгостроковій перспективі це не є економічно ефективним, оскільки ваші речі не будуть такими ж чистими, і їх доведеться прати частіше.

"Перевантаження пральної машини є поширеною звичкою, оскільки люди хочуть випрати всю білизну за одне завантаження, але це тільки зіпсує їхню білизну. Це відбувається тому, що чим більше білизни в машині, тим менше шансів, що пральний порошок буде циркулювати навколо неї", - пояснюють експерти.

Четверта звичка, від якої вони благають відмовитися, - ховати голову в пісок, коли здається, що ваша машина може бути несправною. Вони радять ретельно доглядати за пральною машиною, щоб забезпечити їй довгий термін служби, а неприємні запахи, дивні звуки або плісняву потрібно усувати одразу ж, як тільки ви їх помітили.

Нарешті, експерти рекомендують припинити прати всі речі разом. Різні речі у вашій оселі мають різні вимоги до прання, наприклад, температуру, і навіть якщо ви думаєте, що заощаджуєте час і гроші, в кінцевому підсумку вам доведеться замінити речі, які можуть бути пошкоджені через цю неймовірно поширену звичку.

"Температурний режим залежить виключно від того, який матеріал ви перете. Як правило, рушники та постільну білизну слід прати в теплому або гарячому режимі. Тоді як такі тканини, як бавовна та вовна, потрібно прати при нижчих температурах, щоб зберегти їхню форму".

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти