StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Ці лайфхаки врятують, якщо замерзла дверна ручка в машині, збережи, щоб не загубити

25 листопада 2023, 05:00
2244
Щоб не прийшлося розморожувати дверну ручку, краще запобігти цьому процесу.
Ці лайфхаки врятують, якщо замерзла дверна ручка в машині, збережи, щоб не загубити
Що робити, якщо замерзла ручка / Колаж Главред, фото скріншот YouTube (EricTheCarGuy)

Коли температура опускається нижче нуля, однією з поширених зимових неприємностей для автомобілістів стає замерзання дверей машин. Це не тільки створює дискомфорт, але і може стати причиною запізнень або навіть пошкодження автомобіля. Розповідаємо, як відкрити замерзлі двері і запобігти проблемі в майбутньому.

Як відкрити двері в машині, якщо вони замерзли

Якщо дверна ручка в машині замерзла, є кілька способів вирішити цю проблему:

  • Використання обігрівача: Якщо у вас є портативний обігрівач, ви можете направити його на замерзлу дверну ручку, щоб тепло допомогло розтопити лід.
  • Тепла вода: Можна обережно залити теплу (але не гарячу, щоб уникнути тріщин в склі) воду на ручку і замок. Після цього спробуйте відкрити двері.
  • Спиртовмісні розчини: Розчини, що містять спирт (наприклад, засоби для знеледеніння), можуть допомогти розтопити лід. Їх можна розпорошити на замерзлу ручку.
  • Фен: Використання фена також може допомогти. Направте тепле повітря від фена на замерзлу ручку, щоб розтопити лід.
  • Запобігання замерзання: В якості профілактики, можна нанести на ручки і замки спеціальні засоби, що запобігають утворенню льоду.
  • Фізичний вплив: Легке постукування ручкою або замком може допомогти зламати лід, але будьте обережні, щоб не пошкодити деталі.

Пам'ятайте, що слід уникати застосування зайвої сили, щоб не пошкодити дверний замок або ручку. Якщо нічого з перерахованого вище не допомагає, рекомендується звернутися до професіоналів або автосервісу для отримання кваліфікованої допомоги.

відео дня

Як запобігти замерзанню автомобільних дверей

Щоб уникнути замерзання автомобільних дверей в холодну пору року, можна вжити кілька заходів. По-перше, нанесення силіконового мастила на ущільнювачі дверей допоможе запобігти їх прилипання до дверей при низьких температурах. Також корисно використовувати антизамерзаючі засоби для замків, що допомагає уникнути замерзання механізмів замка.

Паркування автомобіля в гаражі або під навісом значно знижує вплив холоду і опадів. Рекомендується також вкривати зовнішні дзеркала спеціальними чохлами, щоб запобігти їхнє замерзання. Важливо своєчасно видаляти сніг і лід з автомобіля, особливо в районі дверей і замків. В якості тимчасового заходу перед сильними морозами можна використовувати картонні листи, що вставляються між дверима і ущільнювачем.

Необхідно також регулярно перевіряти і за необхідності замінювати ущільнювачі дверей, якщо вони пошкоджені або зношені. Герметичне закриття дверей також відіграє важливу роль у запобіганні проникненню вологи всередину, що може сприяти замерзанню.

Більше лайфхаків:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти