StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Його вивести нереально, але вам вдасться: лайфхаки зі знищення плюща, які працюють

18 листопада 2023, 17:09
2705
Плющ - це проблема багатьох городів, з якою боротися дуже важко.
Його вивести нереально, але вам вдасться: лайфхаки зі знищення плюща, які працюють
Как вывести плющ с огорода/ Колаж Главред, фото flickr (steve p2008, Helen Harrop)

Від англійського плюща складно позбутися, оскільки він прикріплюється до всього, на що забирається. Любителі клінінгу поділилися кількома безвідмовними порадами з видалення цієї рослини з саду, пише Mirror. Рослина стійка до вологи, і її важко видалити, якщо вона розрослася.

Як вивести плющ в домашніх умовах

Шанувальники Софі Хінчліфф, відомої як місіс Хінч, яка займається прибиранням та пропагандою здорового способу життя, знають, що у Facebook є кілька груп, присвячених обміну порадами щодо дому та саду. В одній із груп під назвою Mrs Hinch Gardening люди обмінюються порадами щодо видалення цієї наполегливої рослини.

Джой Комбен Аллен написала: "Цей плющ захопив не тільки це дерево, але і всю клумбу, і це найстрашніше. Я обприскую його щовечора вже більше тижня спеціальним препаратом, але він не працює. Минулого року я намагалась його викопати, але він продовжує з'являтися знову. Порадьте що-небудь, будь ласка".

відео дня

Багато хто відповів на це повідомлення, пропонуючи свої поради щодо садівництва. В основному пропонувалося викопати коріння рослини.

"Плющ дуже живучий, потрібно видалити головний корінь і стільки ж навколишніх коренів. залежно від того, де він розташований, якщо поблизу нічого не росте, невелика кількість кислоти вб'є все, що залишилося в землі. Якщо поруч є рослини, просто зламайте все, що залишилося в землі. Це має спрацювати", - поділилася порадою одна з учасниць групи.

Також люди радять зрізати стебла на висоті близько 10 см від землі, щоб прибрати повзучі рослини, але потрібно залишити частину на рівні землі, щоб можна було викопати коріння.

Інші коментатори запропонували спробувати сильніший засіб для знищення бур'янів, щоб позбутися рослини та запобігти її повторному розростанню. Деякі запропонували знайти спеціальний засіб для знищення плюща, щоб бути впевненими в тому, що рослина повністю знищено.

"Вам потрібен сильніший засіб для знищення плюща, який потрібно зрізати, а потім нанести на коріння. Ніщо інше його не вб'є. У мене в саду він росте вже 30 років, і тільки так я змогла його знищити. Потрібно було багато спроб. Дизельне паливо теж його вбиває", - порадила інша коментаторка.

Більше про город:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти