StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Це повинен зробити кожен, у кого є квіти: секретний лайфхак з чаєм, і рослини з легкістю переживуть зиму

4 грудня 2023, 16:59
305
Експертка поділилася важливими порадами про те, як уберегти квіти від морозу.
Це повинен зробити кожен, у кого є квіти: секретний лайфхак з чаєм, і рослини з легкістю переживуть зиму
Лайфхаки для садівників / Колаж Главред, фото flickr (aspros, Jennifer Boyer, Watts)

У той час як в деяких частинах України йде дощ зі снігом, віддані садівники хочуть захистити свої рослини від майбутньої суворої погоди. Щоб вони дожили до весни, варто використовувати кілька секретних лайфхаків від професійного садівника, пише Mirror.

Як зберегти рослини в зимовий період

Міллі Дурбак, бренд-менеджер йоркширської компанії Prestige Flowers, вважає, що теплий чай - це секретна зброя проти зимової холоднечі.

"Чай, особливо сорти, що не містять кофеїну, такі як ромашка або ройбуш, містить дубильні речовини, які зміцнюють стінки клітин рослин, роблячи їх більш стійкими до холоду", - каже вона.

відео дня

Це природний механізм захисту від морозу та снігу, який багато садівників не помічають. Тільки переконайтеся, що він несолодкий і не містить молока, щоб уникнути негативного впливу на ґрунт.

Ще один спосіб запобігти пошкодженню снігу рослинами - накрити клумби спеціальною ковдрою.

"Вважайте, що ви вкриваєте свої рослини для затишного зимового сну. Використовуйте рогожу або ландшафтну тканину, стратегічно розташовану навколо клумб, щоб створити захисний бар'єр. Вона діє як ізолятор, захищаючи ваші квіти і рослини від сильного вітру і зберігаючи частину природного тепла землі", - говорить Міллі.

Вона додала, що додатковий шар соломи або сіна може забезпечити захист рослин у зимові місяці.

"Укриття з соломи або сіна не тільки забезпечує додатковий шар ізоляції, але і стає надійним щитом, що захищає рослини від непередбачуваних перепадів температури, - каже Міллі.

Для кімнатних рослин важливо підняти їх над крижаною землею. Для цього поставте горщики на цеглу або блоки, щоб уникнути прямого контакту із замерзлим ґрунтом. Це дійсно допоможе зменшити ризик пошкодження коренів. Зробіть це на крок далі, обернувши горщики бульбашковою плівкою або пінопластовою ізоляцією. Це додасть додатковий шар захисту і збереже коріння в стабільному середовищі.

А ось горшкові рослини, що зберігають воду в листі, наприклад, сукуленти, під час морозів і снігопадів необхідно заносити в будинок. Надлишок вологи в листі робить їх сприйнятливими до заморозків, що може призвести до постійних пошкоджень. Занесіть ці рослини в приміщення, щоб захистити їх від холоду і зберегти здоров'я до настання тепла.

За словами Міллі, створення снігового укриття навколо квітів, що ростуть на відкритому повітрі, є ще одним ефективним методом захисту.

"Коли сніг накопичується, обережно насипте його навколо основи рослин, створюючи захисний бар'єр", - каже вона.

Сніг - чудовий теплоізолятор, і цей імпровізований сніговий вал може захистити ваші квіти від зимової стихії та допомогти їм з'явитися живими та оновленими навесні.

Читайте більше лайфхаків:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти