StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Що потрібно покласти в лунку при посадці картоплі: 5 найкращих варіантів

25 березня 2024, 20:14оновлено 28 березня, 10:17
Є кілька хороших варіантів, що класти під картоплю, щоб був потужний урожай. У такому випадку стануть у нагоді навіть деякі побутові відходи.
Женщина сажает картофель, картофель
Що потрібно покласти в лунку при посадці картоплі/ колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua, unsplash.com

Усім господарям хочеться зібрати зі своїх городів якнайкращий урожай. А для цього варто враховувати, що кожна домашня рослинка потребує особливого догляду та спеціальних умов. Наприклад, незайвим буде знати, яке добриво краще для картоплі при посадці, щоб використати ці поради під час висаджування картоплі й у результаті отримати більший урожай коренеплоду.

Радимо також прочитати матеріал: Треба знайти цифру 2 серед літер за 5 секунд: надзвичайно складна загадка

Картопля потребує отримання чималої кількості поживних речовин, щоб швидше та ефективніше рости. Підгодовувати коренеплід добривами потрібно як під час садіння, так і під час росту – по листю рослини.

відео дня

При цьому можна використовувати як придбані у магазині мінеральні добрива, так і органічні добрива для удобрювання картоплі.

Але варто пам’ятати, що краще не змішувати різні види добрив, адже вони можуть взаємодіяти між собою, і може відбутися реакція.

Отже, давайте розберемося, що потрібно покласти в лунку при посадці картоплі, щоб отримати найкращий урожай.

1. Аммофоска, азофоска і нітроамофоска

Це найбільш слушні варіанти мінеральних добрив. У кожну лунку варто додавати не більше, ніж 10 грамів добрива. При цьому окремо варто додавати калій та азот.

2. Гній

Гній якраз є чудовою відповіддю на питання, що класти під картоплю, щоб був потужний урожай. Але в такому разі варто пам’ятати важливе правило – можна використовувати лише сухий гній. Якщо покласти в лунку під час садіння картоплі таке органічне добриво, коли воно ще у свіжому вигляді, то воно почне активно гнити. При цьому виділятиметься тепло і газ. Такі процеси можуть знищити кореневу систему рослини.

3. Попіл

Часто може виникати запитання, чи можна сипати попіл при посадці картоплі. Попіл, який утворився від згоряння органіки (листя, трави тощо), також можна використовувати для удобрення картоплі. Для цього попіл розводять водою і заливають у лунку під час садіння.

Але крім цього попелом можна також посипати рослину в процесі росту, щоб захистити її від шкідників.

4. Компост із соломи та кінського гною

Якщо ви шукаєте варіант, яке добриво краще для картоплі при посадці, то варто звернути увагу на компост із соломи злакових культур, який має перегнити разом із кінським гноєм.

5. Суміш суперфосфату і цибулиння

Це ще один чудовий варіант, як підживити картоплю на етапі садіння. Потрібно покласти в кожну лунку по 1 чайній ложці суперфосфату і трішки лушпиння цибулі.

Що таке суперфосфат?

Суперфосфат – це найпоширеніше просте мінеральне фосфорне добриво. Добриво містить гіпс та інші домішки (фосфати заліза та алюмінію, кремнезем, сполуки фтору та ін.), пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти