StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що робити, якщо помутнів холодець: лайфхак з яйцем, який врятує блюдо

25 листопада 2023, 18:22
6027
Ви здивуєтеся, адже в цьому лайфхак знадобиться навіть шкаралупа.
Що робити, якщо помутнів холодець: лайфхак з яйцем, який врятує блюдо
Що робити, якщо мутний холодець/ Колаж Главред, фото скріншот YouTube (завжди смачно!), flickr (Slice of Chic)

Холодець - мистецтво, що вимагає уваги до деталей і турботи при кожному етапі процесу. Щоб досягти прозорої структури і зберегти неповторний смак, важливо приділити увагу вибору інгредієнтів і особливостям приготування. Але навіть якщо бульйон вийшов каламутним, виправити ситуацію можна.

Помутнів холодець , що робити - лайфхак

Каламутний бульйон перелити в окрему ємність і охолодити до затвердіння жиру. Взяти одне мите яйце, відокремити білок від жовтка, білок збити в піну, шкаралупу подрібнити. Далі додаємо її до білка. З бульйоном видаляємо застиглий жир і проганяємо через сито. Ставимо бульйон на середній вогонь і тонкою цівкою вливаємо суміш з білком і шкаралупою, постійно помішуючи.

Доведіть до кипіння, після цього зменшіть вогонь і варіть бульйон 3-4 хвилини. Через деякий час ви побачите як піна, що утворилася, збирає все зайве і каламуть. Зберіть піну і вимкніть плиту. Залиште бульйон на 10 хвилин, щоб осад, який залишився, осів. Зняти рідину треба так, щоб її не збовтнути. Треба процідити її через сито і паперову серветку або подвійну марлю. При необхідності процедуру можна повторити.

відео дня

Як спочатку зварити прозорий холодець

Для того, щоб холодець мав прозору структуру і не помутнів, рекомендуємо наступні кроки:

  • Використовуйте якісні інгредієнти: Постарайтеся вибрати свіже м'ясо і кісточки, а також чисті овочі. Чим краща якість інгредієнтів, тим чистішим буде бульйон.
  • Замочіть м'ясо: Замочіть м'ясо в холодній воді на кілька годин або найкраще на ніч. Це допоможе позбутися від крові та інших речовин, які можуть смаламутити бульйон.
  • Варіть на повільному вогні: Поступово доводьте бульйон до кипіння на середньому вогні, а потім зменшіть вогонь до мінімуму. Варіть бульйон повільно і довго, щоб витягти максимум поживних речовин з кісток.
  • Не часто мішайте: Уникайте частого перемішування бульйону під час варіння. Залиште його відпочивати, щоб уникнути спінювання.
  • Видаляйте піну: Регулярно прибирайте піну, яка утворюється на поверхні бульйону, використовуючи ложку або шумівку.
  • Фільтруйте бульйон: Після того як бульйон буде готовий, профільтруйте його через марлю або дрібне сито. Це допоможе позбутися дрібних частинок і зробить бульйон більш прозорим.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти