StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Будуть свіжими місяцями і без холодильника: де правильно зберігати яблука

20 вересня 2024, 09:41
112
Експерт зі зберігання продуктів харчування поділився простим способом, як зберігати яблука свіжими місяцями без необхідності тримати їх у холодильнику.
Будуть свіжими місяцями і без холодильника: де правильно зберігати яблука
Де правильно зберігати яблука - будуть свіжими місяцями / Колаж Главред, фото: УНІАН

Яблука часто дуже смачні при першій покупці, але потім можуть швидко втратити свій соковитий смак. Пол Джексон з NRC Business Waste, експерт зі зберігання продуктів харчування, поділився своїми порадами, як зберегти яблука "свіжими на місяці", не вдаючись до холодильника, консервування чи дегідратації. Він наполягає, що "ключ" до збереження їхньої "хрусткості" полягає у виборі ідеального яблука, повідомляє Mirror.

"Яблуко має бути ідеальним, тобто без синців, порізів і пошкоджень комахами. Крім того, плодоніжка повинна залишатися неушкодженою, оскільки зламана або відсутня плодоніжка може призвести до швидшого псування", - зазначив він.

Експерт додав, що свіжозібрані яблука з саду є ідеальним варіантом, оскільки куплені в магазині яблука могли бути обприскані хімікатами, які можуть вплинути на процес дозрівання.

відео дня

Щоб зберегти фрукти в найкращому стані, він радить пакувати їх у сухі повітропроникні матеріали, такі як тирса, зерно, висушений пісок або навіть газети, які допомагають поглинати зайву вологу і запобігають гниттю, забезпечуючи при цьому повітропроникне середовище.

"Зберігайте запаковані яблука в сухому прохолодному місці, наприклад, у коморі чи погребі. Важливо тримати їх подалі від картоплі, оскільки картопля виробляє газ етилен, який прискорює процес дозрівання яблук, через що вони швидше псуються"", - додає Пол.

Він підсумовує, що прохолодне середовище сповільнить природні процеси дозрівання і старіння яблук, тим самим подовжуючи термін їх зберігання.

Щоб додатково захистити їх від псування, загорніть кожне яблуко в газету, щоб одне гниле яблуко не зіпсувало решту. За словами експерта, ізоляція кожного яблука гарантує, що інші залишаться неушкодженими, що значно подовжує їхню свіжість.

"Пам'ятайте, що цей метод зберігання найкраще працює зі свіжозірваними яблуками, а не з тими, що зберігалися протягом певного часу. Куплені в магазині яблука вже могли бути оброблені хімікатами або піддані впливу умов, які впливають на їх дозрівання, тому використання свіжих яблук з саду або фермерського ринку дасть найкращі результати", - резюмував він.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти