StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Працюватиме годинами: світильник без електрики – цікавий лайфхак

6 червня 2024, 15:11оновлено 8 червня, 16:59
6907
"Чим освітлювати кімнату, коли немає електрики" - важливе питання, яке турбує багатьох українців з настанням блекаутів.
Працюватиме годинами: світильник без електрики – цікавий лайфхак
Чим освітлювати кімнату, коли немає електрики / колаж: Главред, фото: pixabay, ua.depositphotos.com

В Україні знову запровадили віялові та аварійні відключення електроенергії. У зв'язку з цим люди активно шукають альтернативні джерела світла. Зокрема постає питання: як освітити приміщення без електрики? Ми зібрали для вас кілька порад, як зробити світильник без електрики, щоб блекаути не були великою проблемою.

Вам також може бути цікаво: Як висушити волосся, коли немає світла: лайфхак, який врятує під час блекаутів.

Що можна зробити замість люстри

Освітити приміщення можна за допомогою кількох способів. Найпростіші - звичайна гірлянда на батарейках, ліхтарик, кільцева лампа, яка може працювати від повербанка або батарейок.

До того ж, можна зробити імпровізовану люстру, яка яскраво та довго освітлюватиме вашу кімнату. Для цього достатньо взяти LED-стрічку та наклеїти її по периметру кімнати або у будь-якому зручному для вас місці. LED-стрічки зазвичай працюють від повербанків, що дуже зручно.

Автор YouTube каналу "SiroMAN" також розповів, що таку стрічку можна підключити до акумулятора - це продовжить час її світіння. Зауважимо, що хоч цей метод ефективніший, але братись за нього варто тим, хто має базові навики роботи з електрикою.

Дивіться відео, як зробити підсвічування без електрики:

Що можна використовувати замість світла

Якщо ви надаєте перевагу класиці, то свічки - завжди чудова ідея, бо вони досить добре справляються із завданням освітлювати кімнату. До того ж, зараз набирають популярності свічки на батарейках, адже вони безпечніші й працюють доволі довго.

Також можна зробити лампу в банці. Для цього достатньо обрати банку із металевою кришкою та зробити у ній невеличкий отвір. Для гніту можна використати вату або джутову нитку. Заливаємо у банку олію, достатньо налити лише пів посудини, вставляємо наш гніт та пропихаємо його крізь отвір у кришці. Імпровізована лампа готова. Важливо: з таким освітленням потрібно поводитись дуже обережно!

Дивіться відео, як зробити світло якщо немає електрики:

Що відомо про YouTube канал "SiroMAN"?

YouTube канал "SiroMAN" - це україномовний канал від чоловіка для чоловіків. Тут Ви побачите відео різного роду та тематики, де показано місця, події та цікаві речі, що відбуваються у житті автора, йдеться в описі каналу.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти