StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

"Буде соковита та хрустка": чи потрібно м'яти капусту для квашення

26 грудня 2023, 15:04оновлено 26 грудня 2023, 17:06
9713
Як правильно шинкувати капусту для смачного квашення - Главред зібрав корисні поради.
'Буде соковита та хрустка': чи потрібно м'яти капусту для квашення
Як нарізати капусту / колаж: Главред, скріншот: відео Youtube

Яку товщину різати капусту для квашення, щоб страва мала хрусткий та соковитий смак. Господині часто нарізають капусту по різному, адже вважають, що товщина не впливає на смак. Однак, щоб капуста вийшла хрустка та смачна, варто її нарізати тонко. Досвідчені господині знають, що найкращий варіант для нарізання дрібної капусти - шинкування ножем. Найкраще нарізати капусту на шматки товщиною 5-6 мм. Однак, не варто використовувати овочерізку, адже капуста вийде дуже дрібна і не хрустка. Блогерка у своєму каналі на Youtube розповіла простий рецепт квашеної капусти та як зробити її смачною та хрусткою.

Скільки потрібно солі для квашення капусти у 3 літрову банку

Щоб квашена капуста була смачна та соковита найкраще брати 2-3 кілограми солі на 3 літрову банку капусти. На смак також впливає і кількість капусти та як вона нарізана. Чим більшими шматочками капуста буде нашаткована, тим менше її туди поміститься. Банку потрібно повністю заповнити, щоб бродіння капусти було постійним і рівномірним. Наприклад, для 1 банки варто взяти 60-70 г солі, а це рівнозначно трьом столовим ложкам. Моркву зазвичай натерають у співвідношенні 200 г.

Однак, часто для готування квашеної капусти беруть відра об'ємом 5 л. Щоб отримати смачну капусту у відрі варто нашаткувати 5 кг овочів та додати туди 5 столових ложок солі.

Як швидко нашаткувати капусту

Щоб не витрачати багато часу на нарізання капусти, часто господині застосовують овочечистку. Вона допоможе швидко та красиво, однієї товщини, нарізати капусту. Щоб було зручно нарізати капусту, її варто розрізати на дві половини. Потім необхідно швидкими і обережними рухами надрізати капусту овочечисткою.

Досвідчені господині опанували техніку швидкого шаткування капусти простим кухонним ноже. Варто лише знати правильну техніку нарізання капусти. Качан капусти треба перерізати навпіл, але в поперек. Щоб нашаткувати капусту варто використовувати верхню частину із тонким листям. Варто покласти її зрізом вниз і нарізати, але не треба відривати кінець ножа від дошки. Рухатись потрібно по колу капустини.

Дивіться відео про те, як приготувати смачну квашену капусту:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти