StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Батареї стануть гарячішими за 10 хвилин: сантехнік розкрив 5 простих кроків

15 грудня 2023, 03:10оновлено 17 грудня 2023, 14:30
Радіатори, які погано нагріваються, можуть стати великою проблемою. Однак, сантехніки поділились простими способами, як зробити ваші батареї теплішими.
Батареї стануть гарячішими за 10 хвилин: сантехнік розкрив 5 простих кроків
Батареї стануть гарячішими в рази - сантехнік розкрив 5 простих кроків / Колаж Главред, фото: УНІАН

Радіатори - один з найбільш часто використовуваних приладів у будинках взимку. Оскільки ваша система опалення, швидше за все, працюватиме протягом наступних кількох місяців, експерти-сантехніки розповіли, як покращити роботу радіаторів.

Останнє, чого ви хочете, - це холодний будинок посеред зими, тож що робити, коли ваші радіатори не нагріваються?

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як обігріти квартиру в умовах відсутності газу та електроенергії, рекоменджуємо наш матеріал: Прості способи, як обігріти квартиру без світла і газу.

відео дня

На щастя, є кілька простих кроків, які допоможуть вирішити проблему і якнайшвидше змусити батареї обігрівати ваш будинок.

Здебільшого проблеми з радіатором спричинені простою несправністю, яку легко вирішити.

За словами експертів DIY Plumbing, існує безліч способів зробити радіатори "гарячішими і швидше нагріватися" - і вам навіть не знадобляться спеціальні інструменти, пише Express.

Збалансуйте їх

Якщо в одній кімнаті завжди холодніше, а її радіатор довго нагрівається, можливо, варто збалансувати радіатори.

Експерти стверджують: "Балансування радіаторів гарантує, що вони нагріватимуться рівномірно, незалежно від того, наскільки близько вони розташовані до котла".

Збалансовані радіатори забезпечать оптимальну температуру і дозволять насолоджуватися кожною кімнатою в будинку без необхідності постійно возитися з термостатом.

Чистіть і прочищайте їх

Фахівці зазначили, що "найшвидший і найдешевший спосіб" переконатися, що радіатори обігрівають кімнату належним чином, - це прибрати всі предмети, які знаходяться на них або під ними.

Вони пояснили: "Це тому, що радіатори працюють за принципом, що гаряче повітря піднімається за рахунок природної конвекції. Холодне повітря втягується в радіатор знизу і виходить теплим зверху".

Будь-які предмети, розміщені на радіаторі або під ним, майже напевно заважатимуть цьому процесу, тому переконайтеся, що ваші радіатори не захаращені. За словами експертів, їхнє очищення займе лише близько 10 хвилин.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як зекономити на оплаті рахунків за опалення в Україні, рекомендуємо наш матеріал: У "Нафтогазі" розкрили, як на 20% менше платити за опалення: простий спосіб.

Витирайте пил

Так само, як і при очищенні, радіатори потрібно очищати від пилу, щоб повітря могло легко проходити крізь них. Великі шматки пилу та ворсинки можуть заблокувати середину радіатора і знизити його ефективність.

Випустіть з них повітря

Якщо ви помітили, що ваш радіатор холодний зверху, але гарячий знизу, це відбувається через "повітря, що застрягло всередині". Повітря в основному займає простір, де повинна бути гаряча вода. Експерти кажуть: "Ви можете швидко підвищити продуктивність радіатора, випустивши це повітря".

Видаляйте осад

Деякі домогосподарства навіть можуть виявити, що їхній радіатор гарячий зверху, але холодний знизу. Якщо це так, то, швидше за все, всередині нього накопичився осад. Радіаторний шлам - це поєднання іржі, бруду та накипу, які неминуче накопичуються з часом і циркулюють по системі. Шлам також є найбільшою причиною поломки котла і може швидко застаріти вашу систему, тому з ним потрібно боротися негайно.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти