StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Мешканцям села в Британії заборонено жити у своїх будинках - у чому причина

5 липня 2024, 17:22
264
Порожнє село, відкрите для туристів на вихідних, слугує нагадуванням про історію боротьби Великої Британії під час Другої світової війни.
Мешканцям села в Британії заборонено жити у своїх будинках - у чому причина
Мешканцям села в Британії заборонено жити у своїх будинках / Колаж Главред, фото: pexels

Прибережне село Тайнхем у графстві Дорсет стало відомим як "втрачене село" графства, яке було евакуйоване під час Другої світової війни. Мешканцям села сказали евакуюватися у грудні 1943 року, коли армія зайняла цю територію, щоб використовувати її для тренувань новобранців. Коли війна закінчилася в 1945 році, Тайнхем залишився в руках армії, а його колишні мешканці не змогли повернутися, повідомляє Mirror.

Залишаючи село, мешканці прикріпили до церкви записку, в якій йшлося: "Будь ласка, бережіть церкву і будинки: "Просимо дбайливо ставитися до церкви і будинків. Ми залишили свої домівки, в яких багато хто з нас жив поколіннями, щоб допомогти перемогти у війні і зберегти свободу людей. Колись ми повернемося і подякуємо вам за те, що ви так добре ставитеся до села".

Однак, на жаль, мешканцям було заборонено повертатися, незважаючи на кампанії, що закликали їх до цього.

відео дня

Зараз, 80 років потому, Тайнхем залишається частиною артилерійського училища бойових броньованих машин, хоча воно відкрите для відвідування туристами у вихідні дні, а деякі старі будівлі все ще стоять.

Відвідувачі села можуть прогулятися вулицею "The Row", вулицею з чотирьох терасових будинків, що зараз перебувають у руїнах. Ви можете зайти в порожні оболонки цих котеджів, на яких тепер розміщені розкадровки, що розкривають історії тих, хто жив у цих будинках.

Туристи також побачать стару телефонну будку, яка була відновлена до колишньої краси у 2012 році після того, як за роки занедбаності її зайняли рослини.

Також досі стоїть сільська школа, в якій часто проводяться виставки, присвячені історії Тайнхему до його евакуації.

Місцева церква Святої Марії зазнала значно менших пошкоджень, ніж інші частини села, завдяки тому, що армія зберегла інтер'єр. Однак до 1990-х років церква гостро потребувала реставрації, яку було розпочато на початку 2000-х років і завершено у 2003 році.

Ферма Тайнхем також зазнала реставрації, комори та господарські будівлі більше не перебувають у руїнах. Будівлі ферми тепер використовуються для проведення виставок, а ззовні перетворилися на місце для пікніків для відвідувачів.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти