StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Нестандартні, але дієві лайфхаки: як заточити ніж без точила

20 вересня 2024, 19:49
73
Якщо ви не знаєте, як заточити ніж в домашніх умовах без спеціального пристрою, декілька лайфхаків вам допоможуть.
Нож
Як заточити ніж підручними засобами / Колаж: Главред, фото: Pixabay, скрін з відео

Якщо ваш ніж затупився, а точила під рукою немає, не варто хвилюватися, чи працювати з тупим інструментом. Відомий кухар Кент Роллінс поділився, як заточити ніж підручними засобами.

Перший спосіб, як заточити кухонний ніж – скористатися заокругленим краєм глиняної або керамічної банки чи дном кавової чашки. Обережно проведіть лезом ножа по краю кілька разів, і ніж стане гострішим. Головне – не перестарайтеся з натиском, щоб не пошкодити ніж.

Другий варіант, як добре заточити ніж – використати шматок плоскої шкіри. Проведіть лезом по шкірі вперед і назад, і це допоможе не тільки заточити, а й відполірувати ніж. Цей метод особливо ефективний, коли ніж просто потребує легкого підточування.

відео дня

Третій, і мабуть найбільш незвичний спосіб, як заточити ніж - використати вікно автомобіля. Опустіть його, щоб залишилася скошена частина скла вгорі, і проведіть ножем по цьому краю. Це справжня паличка-виручалочка для тих, хто часто буває в дорозі або на природі. Маючи машину, ви ніколи не залишитеся без імпровізованого точила.

Хто такий Кент Роллінс?

Кент Роллінс - шеф-кухар, який називає себе ковбоєм та готує на відкритому повітрі на вогні понад 25 років. Має багатомільйонну аудиторію на власному сайті, в Instagram та YouTube.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти