StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Покарання до 2500 фунтів стерлінгів: чому в Британії штрафують за осу в машині

2 липня 2024, 21:11оновлено 3 липня, 10:37
269
Якщо оса випадково залетить до автомобіля у Британії, то водієві доведеться заплатити немаленький штраф, адже комаха може відволікти увагу автомобіліста.
Покарання до 2500 фунтів стерлінгів: чому в Британії штрафують за осу в машині
Чому в Британії штрафують за осу в машині - несподівана причина / Колаж Главред, фото: pexels, УНІАН

Британців попереджають, що вони можуть зіткнутися з величезним штрафом, якщо оса залетить в машину під час руху. З підвищенням температури по всій країні збільшилася кількість жуків, мух та інших комах, які дзижчать по всій країні, повідомляє Mirror.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про цікаві звичаї та закони різних країн Європи та світу, рекомендуємо наш матеріал: Штраф до 20 тисяч євро: чому в Німеччині не можна збирати гриби в лісі.

Хоча зазвичай від них легко відмахнутися, коли ви за кермом, потрібно бути особливо обережним. Експерти Motor Match попереджають, що відволікання уваги на осу за кермом може призвести до дев'яти штрафних балів і штрафу до 2 500 фунтів стерлінгів через недбале водіння в екстремальних умовах.

відео дня

Однак покарання може бути ще більш суворим, якщо в результаті відволікання уваги хтось постраждає.

"Навіть для людей, які не бояться ос, раптова поява однієї з них може бути досить тривожною. Зрозуміло, що в закритому просторі автомобіля вони можуть відволікати увагу водія. Тим не менш, дуже важливо зберігати максимальний спокій і не дозволяти осам або іншим комахам відволікати нас від безпечного водіння", - радять експерти Motor Match.

Британці радять тримати свої автомобілі чистими, охайними та вільними від контейнерів з їжею чи напоями. Це пов'язано з тим, що ос зазвичай приваблює їжа та сміття, тому вони з більшою ймовірністю можуть застати вас зненацька під час руху.

У малоймовірному випадку, коли оса потрапляє у вашу машину, коли ви за кермом, зберігайте холоднокровність - це ключ до уникнення неприємного укусу. Motor Match пропонує кілька порад: "Якщо ви помітили, що оса літає навколо вашого автомобіля під час руху, пам'ятайте, що потрібно зберігати спокій. Чим спокійніші ви будете, тим менша ймовірність того, що оса вас вжалить. Обов'язково опустіть вікна, щоб дати осі можливість втекти. Тримайте руки на кермі, а очі - на дорозі", - рпадять фахівці.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти