StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Можна влетіти в копієчку: що категорично не можна виливати в раковину

21 червня 2024, 17:15
9644
Сантехнік попередив про одну шкідливу кухонну звичку, яка є "найгіршим блокувальником зливу" і може коштувати дорогого ремонту для сантехніки кухні.
Можна влетіти в копієчку: що категорично не можна виливати в раковину
Що не можна виливати в раковину - куди виливати смажену олію / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, pexels

Домовласники час від часу виливають жир або олію в кухонну раковину, але популярний сантехнік закликає переглянути цю звичку. Відео в TikTok @thatplum6guy, яке зібрало понад 14 мільйонів переглядів, підкреслює, що жир є "найгіршим блокувальником стоку" поряд з дитячими серветками, повідомляє Express.

У відповідь на це експерти компанії Magnet Kitchens у співпраці з сантехніком Томом Уоттсом застерігають від цієї поширеної кухонної помилки та розповідають про найкращі практики.

Вони попереджають, що виливання жиру в раковину може призвести до необхідності заміни кухонних труб, що потенційно обійдеться в копієчку.

відео дня

"Жирні олії та жир, що потрапляють у кухонну каналізацію, висихають і застигають, спричиняючи серйозні засмічення у ваших трубах. Це ставить під загрозу пошкодження мийку та будь-які прилади (посудомийні машини, пральні машини та бойлери) на кухні. Після того, як олія застигне, засмічення неможливо буде усунути за допомогою вантуза, і доведеться викликати сантехніка, який за допомогою дорогого обладнання буде вакуумувати або прочищати засмічення стрижнем", - пояснив Уоттс пояснив.

Дивіться відео про те, чому не можна виливати олію в раковину:

@thatplum6guy Another grease video ive found, this ond was eventually cleared. Luckily. Dont put grease down your sink #thatplumbguy#fypシ#grease#plumbers#blockage#howto#sink♬ original sound - ThatPlumbGuy

Куди правильно викидати жир та олію

Окрім того, що не варто виливати жири та жирні олії в раковину, експерти рекомендують дотримуватися трьох порад, щоб захистити вашу каналізаційну систему:

1. Використовуйте сітчастий фільтр або фільтр для зливного отвору кухонної мийки

"Більшість кухонних мийок постачаються з сітчастим фільтром або фільтром, щоб запобігти потраплянню великих шматків їжі або жиру в трубопровід. Однак встановлення більшого фільтра може додатково гарантувати, що ваші труби залишаться незасміченими", - радять сантехніки.

2. Зішкрібайте харчові відходи з тарілок і посуду у відро для сміття

"Хоча може здатися, що змивати дрібні частинки їжі з тарілок і посуду зручно, навіть найдрібніші шматочки з часом можуть спричинити засмічення. Щоб запобігти цьому, зішкрібайте харчові відходи у смітник, а не змивайте їх у раковину", - вказують вони.

3. Регулярно чистіть раковини та зливи

"Якщо ви помітили зміни у вашій дренажній системі, варто почистити раковину сумішшю харчової соди та оцту. Ця комбінація допомагає розщепити наявний жир і запобігає утворенню засмічень. Після цього залийте раковину окропом, щоб видалити залишки жиру", - резюмують експерти.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти