StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Можна навіть на сковороді: як приготувати лаваш в домашніх умовах

28 грудня 2023, 18:00
1599
Ми розповімо, як створити диво на кухні і приготувати лаваш самостійно.
Як приготувати лаваш будинку
Як приготувати лаваш будинку / Колаж Главред, фото: скріншот з відео

Лаваш - тонкий і ароматний хліб, який володіє особливим місцем в серцях цінителів не тільки східної кухні. І дивно, що його можна приготувати в домашніх умовах, насолоджуючись неповторним смаком без походу в магазин.

Ми розповімо, як створити диво на кухні і приготувати лаваш самостійно.

Як роблять лаваш в домашніх умовах?

Для створення ідеального домашнього лаваша вам будуть потрібні всього лише базові продукти: борошно, вода, сіль і, можливо, трохи масла. Прості, але чарівні інгредієнти, які перетворять ваш стіл на справжнє Східне свято.

  • У глибокій мисці змішайте борошно з сіллю. Поступово додавайте воду і перемішуйте тісто до отримання пружної і м'якої маси. Якщо бажаєте, додайте трохи олії для додаткової ніжності.
  • Ретельно замішуйте тісто на легко посипаній борошном поверхні. Покрийте його чистою серветкою і дайте відпочити близько години, щоб воно стало більш пружним і легким.
  • Розділіть тісто на невеликі кульки і розкачайте кожен в тонкий лаваш. Використовуйте борошно, щоб запобігти прилипанню.
  • Розігрійте духовку до високої температури. Пекти лаваш на гарячій сковороді або прямо на решітці духовки. Всього кілька хвилин, і ось перед вами ароматний, свіжий лаваш.

Домашній лаваш готовий! Подавайте його до м'ясних страв, овочів або використовувати в якості основи для піци. Ваші гості будуть вражені смаком і вашою кулінарною майстерністю.

Дивіться відео про те, як приготувати лаваш:

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти