StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Березень - найкращий місяць: знаменитий садівник розповів, що посадити в саду

5 березня 2024, 02:32
Монті Дон докладно розповів, що потрібно посадити в перший місяць весни.
Знаменитий садівник розповів, що посадити в саду
Знаменитий садівник розповів, що посадити в саду / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube, pixabay.com

Прийшла весна, а це означає, що зараз є багато роботи в саду. Пора вже не тільки прибирати, а й думати, що посадити в березні.

Монті Дон, знаменитий садівник і експерт із садівництва, поділився, що в березні є багато справ, які потрібно зробити, наприклад, доглядати за газоном або підрізати чагарники, але також є і що посадити, пише express.

Березень - найкращий місяць для посадки деревних чагарників, таких як троянди, але переконайтеся, що ви ніколи не садите нові саджанці троянд у тому місці, де вони вже росли, тому що в цьому випадку зростає ризик захворювань під час пересадки, радить експерт.

відео дня

Під час посадки чагарників важливо розчистити всю ділянку і розпушити ґрунт, щоб дати квітам найкращі шанси на процвітання.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів поінформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

"Оскільки йдеться про рослини, які, як ми сподіваємося, залишаться в саду на довгі роки, варто поставитися до їхньої посадки з певною увагою. Переконайтеся, що всі багаторічні бур'яни видалені, і викопайте широку, але неглибоку яму глибиною близько 9 дюймів (23 см - ред.). Розпушіть ґрунт, але не додавайте компост або ґрунтополіпшувач", - пояснив Монті.

Чагарники, такі як троянди, приймуться, якщо їх посаджено в добре дренований ґрунт на сонячному місці в саду, подалі від тіні і сухого ґрунту. Їх також потрібно підгодовувати і мульчувати, щоб вони цвіли влітку.

Жоржини - це перлина будь-якого саду, адже вони не тільки бувають найрізноманітніших кольорів і форм, а й ефектно цвітуть влітку.

Зараз саме час почати висаджувати їх у горщики з бульб, щоб вони почали рости здоровими й сильними в захищеному від морозів місці, а потім висаджувати в сад, щойно мине ризик пошкодження морозами, що зазвичай відбувається в травні.

"Я саджу їх у горщики так, щоб бульби були тільки прикриті, використовуючи стандартну компостну суміш без торфу, за необхідності подвоюючи менші бульби одного і того ж сорту, щоб отримати більші рослини. Після гарного пров'ялювання вони відправляються в холодильну камеру або теплицю, а в травні проводять кілька тижнів, загартовуючись перед остаточним висаджуванням у бордюри або більш декоративні теракотові горщики", - розповів експерт.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти