StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Люди були приголомшені, дізнавшись, що насправді означає Google

11 червня 2024, 09:33
6198
Цей бренд - це не тільки пошукова система.
Що насправді означає Google
Що насправді означає Google / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Google називають наймогутнішою компанією у світі, але багато людей досі не знають, що насправді означає ця назва. Заснована вченими-комп'ютерниками Ларрі Пейджем і Сергієм Бріном у вересні 1998 року, компанія Google повністю змінила те, як люди використовують Інтернет.

Сьогодні ви часто чуєте, як люди використовують фразу "Я загуглив", коли розповідають про те, як вони дізналися ту чи іншу інформацію. Але бренд - це не тільки пошукова система, адже компанія також керує Gmail, YouTube, Workspace, а також власними брендами смартфонів і годинників - Pixel, Pixel Watch і Fitbit, пише Mirror.

Минуло вже 26 років з моменту заснування компанії і, виявляється, назва Google - це неправильне написання Googol - цифри 1, за якою слідують 100 нулів.

відео дня

Цю назву було обрано, щоб відобразити місію Ларрі та Сергія "впорядкувати світову інформацію і зробити її універсально доступною та корисною".

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна газета у форматі таблоїд. Є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Гармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "відображенням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Гармсворт вирішив зробити газету більш кольоровою і з більш широким колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

До цього пошукова система називалася Backrub.

"Історія Google почалася 1995 року в Стенфордському університеті. Ларрі Пейдж розглядав Стенфорд для вступу до аспірантури, і Сергію Бріну, студенту цього університету, було доручено показати йому все навколо. За деякими даними, під час тієї першої зустрічі вони не погоджувалися майже в усьому, але вже наступного року у них зав'язалося партнерство. Працюючи у своїх кімнатах у гуртожитку, вони створили пошукову систему, яка використовувала посилання для визначення важливості окремих сторінок у Всесвітній павутині. Вони назвали цю пошукову систему Backrub. Незабаром Backrub було перейменовано на Google", - йдеться в заяві компанії.

Попри це, деякі інтернет-користувачі стверджують, що Google розшифровується як "Глобальна організація орієнтованої групової мови Землі". Однак це вважається неправдивою інформацією через відсутність доказів цієї теорії.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти