Щурі будуть обходити десятою дорогою: які 3 рослини найкраще відганяють гризунів з саду

9 жовтня 2024, 16:37
1621
Три рослини є дуже ефективними, якщо ви шукаєте спосіб, як вивести щурів народними методами.

Крыса, мята перечная
Які 3 рослини найкраще відганяють гризунів з саду/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Щури – одні з найпоширеніших тварин, яких можна побачити на території свого саду або навіть у приміщенні. І якщо ви вже помітили їхню присутність у своєму саду, то позбутися таких непроханих гостей може бути не так уже й легко.

Але є низка ефективних способів, як позбутися щурів в домашніх умовах. Зокрема, до списку того, чого бояться щури, належить низка рослин, запах яких відлякує цих гризунів, пише Daily Express.

відео дня

Одними з найефективніших рослин, які допомагають боротися з щурами, є наступні.

1. М’ята перцева

За словами експерта із боротьби зі шкідниками з Fantastic Pest Control Джордана Фостера, садіння м’яти перцевої у саду може допомогти, оскільки щури її ненавидять через її сильний запах.

2. Лавровий лист

Для тих, хто шукає більш потужне рішення, як позбутися щурів у саду, Фостер радить скористатися лавровим листом. За його словами, такі листочки є отруйними для гризунів. Вони можуть сприйняти лавровий лист, як їжу, з’їсти їх і померти, зазначив експерт.

3. Цибуля

Цибуля є ще одним стримуючим фактором для цих гризунів.

"Ви можете вирощувати цибулю у своєму саду або розміщувати її в місцях, де найчастіше проникають щури. Не забувайте класти свіжу цибулю кожні кілька днів, щоб переконатися, що вона ефективна, інакше вона згниє, – зазначив експерт.

При цьому Фостер каже, що для більшої ефективності можна посадити у саду не лише цибулю, але й часник і цибулю порей – тоді запах цих рослин буде ще сильніше відлякувати пацюків.

"Грядки з цибулею, часником і цибулею пореєм – це чудовий спосіб утриматися від гризунів та інших шкідників, оскільки вони ненавидять ці рослини. Відчувши запах, пацюки втечуть", – додав експерт.

Водночас він попередив, що варто бути обережними, адже цибуля може бути небезпечною для домашніх тварин, особливо для собак.

Фостер також наголосив, що охайні сади менше приваблюють щурів, оскільки на таких ділянках є менше місць для схованок. Він також порадив ретельно доглядати за газонами і регулярно косити траву, щоб у гризунів було менше шансів там заховатися.

Що таке Daily Express

Daily Express - щоденний таблоїд, що виходить у Великій Британії.

Видання є головною газетою Express Newspapers, що є дочірньою компанією холдингу Northern & Shell, чиїм одноосібним власником є Річард Десмонд.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти