StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як довго можна зберігати очищені волоські горіхи: 4 секрети, які повинні знати всі

7 серпня 2024, 21:00оновлено 8 серпня, 16:19
748
Зберігати очищені волоські горіхи набагато важче, ніж неочищені. Якщо припуститися кількох помилок, то вони навіть 2 тижні не пролежать.
Орехи
Як довго можна зберігати очищені волоські горіхи/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

Що важливо для тривалого зберігання горіхів? Важливо їх висушити після збирання. Найкраще сушити їх на свіжому повітрі. Неполущені горіхи після збирання потрібно викласти одним шаром на застелене тканиною деко і поставити під сонячні промені.

Радимо також прочитати такий матеріал: Як відбілити емальовану каструлю: спосіб, який дасть вражаючий результат

Також краще чимось накрити горіхи, наприклад, металевою сіткою, адже частину вашого урожаю можуть вкрасти білки або ворони. Якщо немає можливості сушити на сонці, то можна робити це і в закритому приміщенні. Загалом на цей процес піде два тижні, розповіла в ефірі "Сніданку з 1+1" журналістка та авторка YouTube каналу про корисні поради для садівників і дачників Ольга Пахар.

Але при цьому варто пам’ятати, що на ніч не можна залишати горіхи на вулиці, щоб вони не припали росою або не намокли під дощем, якщо він піде. Потрібно деко з горіхами ввечері забрати в приміщення.

"Це етап такого так би мовити холодного сушіння – перший етап. Другий етап – я ще дуже рекомендую сушіння гаряче. Можна взяти мішок горіхів і поставити його біля батареї, коли увімкнуть опалення, або біля обігрівача, чи покласти на піч. Але з піччю тут дуже важливо, щоб ми не підсмажили, а саме підсушили, тобто температура 60 градусів – це добре, а 120 – уже ніяк. І важливо, щоб мішок був сітчастий або полотняний, щоб він дихав і міг цю зайву вологу віддати. Вологи в ядрах має залишитися не більше 7%, і у такому вигляді горіх уже придатний для тривалого зберігання", – розповіла Пахар.

Як правильно зберігати очищені горіхи в домашніх умовах

Дуже важливе питання, скільки можна зберігати волоські горіхи в шкаралупі в домашніх умовах. Непочищений горіх у шкаралупі може зберігатися до 12 місяців.

"Тобто ми не можемо запастися горіхами на 2-3 роки, а от на рік – цілком, саме до нового врожаю. Звісно, горіхи збережуть свої хороші властивості лише за ідеальних умов. Ідеальні умови для горіха які? Це невисока температура від +5 до +15 градусів, дуже сухе приміщення з вологістю 35-40% і хороше провітрювання", – пояснила Пахар.

Хто така Ольга Пахар

Пахар Ольга - ведуча і журналіст "1+1 media", автор YouTube каналу "Ольга Пахар" на якому ділиться порадами для саду та городу, цікавими рецептами та лайфхаками для дому.

Як зберігати очищені волоські горіхи

У лущеному вигляді горіхи зберігаються набагато менше. Якщо їх покласти в вазочку і поставити на столі, то таким чином вони можуть зберігатися лише до 2 тижнів.

Полущені горіхи можна зберігати на кухонній полиці у добре закритій скляній або жерстяній тарі, і при цьому ще класти поруч засоби від кухонної молі. Такі засоби від молі бажано брати без запаху, адже горіхи добре вбирають усі запахи. Таким чином горіхи можуть зберігатися до 3 місяців.

Якщо покласти горіхи у целофановий пакет, добре закрити, випустити з пакунка якомога більше повітря і відправити його у холодильник, то вони будуть зберігатися до 6 місяців.

Найтриваліший спосіб – зберігати в целофановому пакеті в морозилці. Таким чином полущені горіхи можуть зберігатися до 12 місяців.

"Ще раз хочу звернути увагу на зберігання при кімнатній температурі. Воно не може бути тривалим, тому що є ризик не лише у молі. Є ризик, що горіхи просто напросто прогіркнуть. Головна принада горіха яка? Там багато ось цих Омега-3 жирних ненасичених кислот, ось цієї олії, вона ненасичена, і саме через це під дією повітря і високих температур вона ризикує прогіркнути і повністю втратити ті властивості, через які ми горіх цінуємо", – пояснила Пахар.

Дивіться відео про те, як довго можна зберігати очищені волоські горіхи:

Що відомо про "Сніданок з 1+1"

"Сніданок з 1+1" — ранкове шоу телеканалу 1+1 виробництва 1+1 Media. Програма триває три години і є найдовшим в Україні ранковим шоу у прямому ефірі. "Сніданок з 1+1" подає новини, розваги, корисні поради та інтерв'ю з цікавими гостями у прямому ефірі. Програма містить декілька ранкових випусків ТСН, повідомляє Вікіпедія.

"Сніданок з 1+1" має власну музичну студію, тому в програмі звучить жива музика. На YouTube канал "Сніданку з 1+1" підписано понад 500 тисяч користувачів.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти