StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Помилка, яку роблять найчастіше: головна хитрість, як правильно варити кукурудзу

10 червня 2024, 17:15оновлено 14 червня, 16:55
7353
Багато українців люблять поласувати вареною кукурудзою у літню пору року, але не всі знають, як правильно та смачно її приготувати.
Помилка, яку роблять найчастіше: головна хитрість, як правильно варити кукурудзу
Як правильно варити кукурудзу щоб вона була м'якою і соковитою / колаж: Главред, фото: pixabay

Варена кукурудза – одна з найулюбленіших літніх страв, яка смакує як дорослим, так і дітям. До того ж, не варто нехтувати рецептом її приготування, адже саме від цього залежить смак та якість страви. Саме тому ми зібрали для вас кілька порад, як правильно варити кукурудзу.

Вам також може бути цікаво: Вінегрет відпочиває: кращий рецепт бурякового салату з кукурудзою.

Як правильно варити кукурудзу щоб вона була м'якою і соковитою

За словами авторки YouTube каналу "Українська Кухня Кращі Традиції", варити кукурудзу досить легко, однак є важливий момент, щоб страва смакувала ще краще.

Перед приготуванням кукурудзу слід добре почистити від листя, промити, а тоді помістити у воду. Багато господинь також накривають качани листками кукурудзи для того, щоб смак став виразнішим. Зауважимо, що на великому вогні варити кукурудзу не можна, тому одразу після закипання зменшіть вогонь до маленького. Готовність кукурудзи можна перевірити виделкою, якщо зерна легко наколюються – страва готова. Перед подачею качан можна посолити та намазати маслом.

Варто зауважити, що час приготування кукурудзи залежить безпосередньо від ступеня її зрілості. Наприклад, молода кукурудза буде готова за 15-20 хвилин варіння, а дозрілу кукурудзу слід варити довше, інколи на це може піти навіть 2-3 години. Найголовніше – це не переварити кукурудзу, щоб зерна не почали тверднути.

Чи потрібно солити воду під час варіння кукурудзи

Перед варінням і під час приготування воду солити не потрібно, тому що зерна будуть жорсткими. Солять кукурудзу зазвичай за 5 хвилин до готовності або перед тим, як подати на стіл.

Чи потрібно замочувати кукурудзу перед тим як варити

Замочувати кукурудзу перед варінням варто лише у тому випадку, якщо вона не надто свіжа та молода. Так, після того як вона побуде кілька годин в холодній воді, готова страва буде соковитіша.

Дивіться відео, як правильно варити кукурудзу і скільки часу:

Що відомо про YouTube канал "Українська Кухня Кращі Традиції"?

YouTube канал "Українська Кухня Кращі Традиції" - це канал Марини, яка готує смачні страви української кухні для того, щоб інші могли поринути у вир кулінарних традицій та передавати їх із покоління в покоління. На даник канал підписалось вже 28 тисяч користувачів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти