StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Названо кращий напій для печінки

26 червня 2021, 03:02
Ваша печінка скаже вам "спасибі", якщо ви будете пити овочеві соки, мінеральну воду та ще один дуже популярний напій.
сік, морква, морквяний сік
Морквяний сік дуже корисний для печінки / Фото pixaby

Дієтолог і гастроентеролог Аліна Будаковська назвала напої, які відновлюють роботу печінки. Зокрема, це низка овочевих соків, мінеральна вода і кава.

Експерт зазначила, що одними з найкорисніших є морквяний і гарбузовий соки, передаэ Москва 24. Справа в тому, що в моркві, як і у всіх помаранчевих і жовтих овочах, міститься багато каратіноідов, які зменшують руйнівний вплив токсинів. Денна норма такого соку - стакан об'ємом 250 мілілітрів.

Також корисний буряковий сік. У чистому вигляді його пити досить складно, тому можна комбінувати буряк з іншими овочами. За словами експерта, в буряку міститься речовина, що перешкоджає розвитку ракових захворювань. Крім того буряк сприяє омолодженню клітин печінки, має детоксикаційні властивості.

відео дня

За мінеральну воду ваша печінка також скаже вам "спасибі". Особливо корисна середньо- або високосолона мінералка.

"Вона сприяє зниженню запальних процесів печінки, напруги жовчного міхура, а також покращує жовчний відтік, нормалізує травлення і відновлює всі обмінні процеси в печінці", — розповіла ендокринолог.

читайте такожБіль в печінці: на що звернути увагу, поки не знадобилася пересадкаЗдоровим людям потрібно пити склянку мінеральної води раз на день за півгодини до прийому їжі. При порушеннях роботи печінки рекомендується випивати до трьох склянок на день.

Для поліпшення роботи печінки слід пити і каву. При цьому варто вибирати натуральну, а не розчинну. Норма кави на день - не більше двох-трьох філіжанок на день. Цей напій можна вживати з молоком низької жирності (не більше 2,5%).

Як повідомляв Главред, неалкогольна жирова хвороба печінки - найпоширеніше захворювання печінки в усьому світі, від якого страждає майже чверть людства. Вона характеризується накопиченням жиру в клітинах печінки і може прогресувати до запалення, цирозу і печінкової недостатності. Дослідники з Університету Цукуби виявили позитивний вплив вправ на печінку, що виходить за рамки очікуваної користі від втрати ваги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти