StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Які продукти не можна їсти при високому тиску - експерти

9 квітня 2021, 03:02
Експерти з медичної спільноти Action on Salt випустили оновлені рекомендації по харчуванню для тих людей, хто давно страждає від високого тиску.
Тиск
Які продукти не можна їсти при високому тиску / John Campbell / flickr.com

Фахівці з медичної спільноти Action on Salt рекомендують людям, які страждають від високого артеріального тиску, відмовитися від вживання продуктів з високим вмістом солі (в першу чергу з в'яленого м'яса). Про це повідомляє портал Express.

Експерти відзначили, що деякі солоні продукти мають великий вплив на рівень артеріального тиску. Так, високий вміст солі в багатьох м'ясних продуктах може погано позначитися на тиску, а також збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

На думку фахівців, навіть м'ясні делікатеси, на пакуванні яких пишуть "з низькою концентрацією солі", містять велику кількість небезпечного для гіпертоніків натрію. Згідно з даними Action on Salt, постійне споживання солі порушує баланс натрію в організмі. Це призводить до скупчення рідини, і, згодом, до підвищення кров'яного тиску.

Відзначається, що основним джерелом щоденного споживання солі є хліб і булки, бутерброди, а також ковбасні вироби і м'ясні делікатеси.

читайте такожВисокий тиск: п'ять кращих інгредієнтів для зниження показників

Артеріальний тиск - що було раніше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти