У Білорусі оцінили ризики закриття транспортного сполучення з Україною

20 жовтня 2020, 15:22
Крім України, маршрутне сполучення можуть тимчасово обмежити з Польщею та Литвою.
Білорусь, прапор
У Білорусі заявили про затребуваність маршрутів у напрямку України, Литви та Польщі / Скріншот відео з youtube.com

Білоруська влада не виключає тимчасового призупинення міжнародних маршрутів з Україною, Польщею і Литвою у зв'язку з посиленням ризиків, пов'язаних з поширенням епідемії Covid-19.

Про це заявив гендиректор підприємства Мінськтранс Віктор Тозик, повідомляє Белта.

За його словами, на багатьох міжнародних напрямках у зв'язку з епідемією коронавірусної інфекції рух маршрутів вже зупинено. Білоруси все ще можуть поїхати до України, Польщі і Литви, проте не виключено, що пасажирські перевезення в цих напрямки також обмежать.читайте такожПосилення карантину в Україні: чи буде заборона на в'їзд і повернення українців додому з-за кордону

"Але ситуація погіршується, тому спочатку будемо виконувати вимоги щодо дистанціювання пасажирів, а потім подивимося. Сподіваємося, маршрути не доведеться закривати, тому що вони затребувані пасажирами", - додав Тозик.

Україна-Білорусь новини

  • У зв'язку з нестабільною політичною ситуацією у Білорусі президент України Володимир Зеленський підписав указ, що забезпечує комплекс заходів щодо залучення білоруських IT-фахівців. Згідно з указом глави держави, уряд повинен дозволити цій категорії громадян перебувати на території України до 180 днів на рік і отримувати посвідку на проживання за спрощеною схемою.
  • У зв'язку з цим у МЗС Білорусі викликали українського посла Ігоря Кіщзіма і вручили йому ноту, в якій Мінськ висловив стурбованість рішенням Зеленського і звинуватив Україну в "недружніх кроках".
  • У Білорусі вважають, що від'їзд IT-фахівців може стати серйозним ударом для білоруської економіки. Саме тому у Лукашенка продемонстрували таку жорстку реакцію на указ Зеленського.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти