Путіна зливають: ексміністр назвав несподівану причину протестів у РФ

31 січня 2021, 18:53
Павло Клімкін назвав відмінності нинішніх протестів у РФ від подій на Болотній площі.
Протести в Росії 31 Січня
У Росії проходять нові акції протесту / Фото Reuters

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін оцінив нову хвилю протестів у Росії.

Як розповів він в ефірі телеканалу Україна 24, ситуація в РФ може свідчити про підкилимну боротьбу серед верхівки російського режиму.

Водночас він не виключив, що ситуація з делегітимізацією Володимира Путіна свідчить про те, що господаря Кремля починає "зливати" його оточення.

"Ви ж це бачите. Тобто, нескінченна інформація про його особисті стосунки не так просто з'являються. Якісь групи впливу навколо, назвемо їх так, починають зливати інформацію. Зманіпульована вона або зрежисована – ми не знаємо, але пішов масовий вплив", — нагадав екс-глава МЗС України.

У той же час він звернув увагу на те, що відрізняє нинішні протести в РФ від подій на Болотній площі в 2012 році (масові протестні виступи громадян Росії, що почалися після виборів до Держдуми в грудні 2011 року, - ред.).

"По-перше, тоді були Москва і Пітер, нічого більше. Зараз все пішло в регіони, починаючи з Владивостока і закінчуючи Краснодаром. Так, це не 100 тисяч на вулицях, але тисячі в кожному місті. І другий момент, дуже багато молоді, і коли її опитують на вулицях, то настрої її досить емоційні, накручені. Серед молоді Путін падає", - додав Клімкін.

читайте такожНеймовірна жорстокість: у РФ розповіли про звірячий розгін протестів

Нові протести в Росії:

  • 31 січня поліція під час акцій на підтримку політика Олексія Навального по всій Росії затримала вже більше чотирьох тисяч осіб.
  • Найбільше затриманих учасників протестів у Москві. У лідерах за кількістю затриманих також Владивосток, Красноярськ і Новосибірськ.
  • Поліція масово застосовує силу до протестувальників. Серед мітингувальників багато постраждалих.
  • Як відомо протести в Росії почалися після арешту опозиційного політика Навального. 17 січня він повернувся до Росії з Німеччини, де відновлювався після отруєння. На прикордонному контролі в аеропорту "Шереметьєво" політика затримали, а наступного дня заарештували на 30 діб.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти