Роксолана Підласа: російський Альфа-банк буде націоналізовано

26 жовтня 2022, 21:27
Підласа зазначила, що Фонд державного майна найкраще підходить для того, щоб розпоряджатися націоналізованими російськими активами.
Роксолана Підласа
Роксолана Підласа

Народний депутат від "Слуги Народу" Роксолана Підласа в інтерв’ю виданню Telegraf розповіла, що чекає на "Альфа-банк Україна" Михайла Фрідмана та Петра Авена.

"Націоналізація буде проходити згідно із законопроєктом №8069 про особливості виводу з ринку системно важливого банку, який був прийнятий Радою 6 жовтня. Він розроблений саме під Альфа-банк і передбачає його викуп акцій з боку держави за одну гривню. Процедура така: Нацбанк формально визнає його неплатоспроможним, потім докапіталізовує, після чого відбувається націоналізація. Процес схожий на націоналізацію Приватбанку в 2016 році. Це не означає що банк перестане працювати. Він достатньо стабільний. Держава не буде виводити його з ринку", - запевнила вона.

Також заступниця голови економічного комітету Верховної Ради зазначила, що Фонд державного майна найкраще підходить для того, щоб розпоряджатися націоналізованими російськими активами.

відео дня

"Це може бути або АРМА, або Фонд державного майна (ФДМУ). Наразі триває дискусія, куди краще передавати такі активи. Наскільки я знаю, вже є політичний консенсус, що ФДМУ має розпоряджатись цими активами: одними управляти, інші продавати. Я вважаю, що з точки зору доброчесності – ФДМУ. І це не тільки моя думка. Бо у випадку з АРМА були випадки, коли активи потрапляли в управління осіб, близьких до тих, в кого вони були конфісковані", - сказала Підласа.

Раніше Роксолана Підласа повідомляла про те, що держава заробила 1 млрд грн для ЗСУ від приватизації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти