Нові iPhone 14: все, що потрібно знати перед покупкою смартфона

8 вересня 2022, 13:43оновлено 9 вересня 2022, 11:00
iPhone 14

Презентація нового покоління трендових телефонів тільки відгриміла, відгуків на iPhone 14 поки немає, але на основі їх характеристик можна зробити правильний вибір конфігурації тим, хто мріє оновити апарат новинкою від Apple.

Допоможуть розібратися в моделях експерти інтернет-магазину Stylus, вони розповіли нам найважливіше про презентовані напередодні смартфони.

Технологічні нововведення iPhone 14

В основі новинок – покращений процесор Apple A16 Bionic в моделях Pro і Pro Max, який перевершує свого попередника як у швидкості роботи, так і в енергоефективності. Споживання енергії знижено і шляхом нових типів дисплея, тому час роботи без підключення до живлення потішить навіть найактивніших користувачів. iPhone 14 та iPhone 14 Plus отримали процесор Apple A15 Bionic.

відео дня

Молодші версії оснастили 6 Гб оперативної пам'яті, а Pro отримали 8 Гб ОЗП. Варіації для внутрішнього накопичувача представлені 128, 256 та 512 Гб, а старші можна купити ще й на 1 Тб.

Роздільна здатність основної камери Pro-версій тепер становить 48 Мп, другорядні модулі зберегли це значення на позначці 12 Мп. А в iPhone 14 та iPhone 14 Plus модуль зберіг значення 12 Мп. Проте можливості зйомки стали в iPhone 14 ще ширші:

  • зумування стало коректнішим;
  • об'єктиви отримали менше значення світлосили для зручності фотографування у темряві;
  • штучний інтелект ще краще обробляє відзнятий контент та доводить його практично до досконалої якості.

Усі чотири моделі базуються на операційній системі iOS 16, в якій ще краще опрацьовано системи безпеки, можливості взаємодії з віджетами, персоналізацію інтерфейсу та багато іншого.

iPhone 14

Мультимедійні можливості гаджетів

Для iPhone 14 і iPhone 14 Pro передбачений дисплей з діагоналлю 6,1 дюйма, а Max і Plus-версії отримають екрани 6,7 дюйма. Старші моделі оснастили матрицями LTPO, здатними змінювати частоту оновлення кадрів залежно від типу контенту на екрані. Вона змінюється в діапазоні від 1 до 120 Гц, дозволяючи комфортно грати, працювати та розважатися, зберігаючи енергію смартфона протягом тривалого часу.

Роздільна здатність основної камери збільшена до 48 Мп, додано потужніший сенсор наближення, впроваджено нові можливості нічної зйомки. Для молодших модифікацій виробник залишив лише два об'єктиви, тоді як Pro-версії отримали вже три. Суттєві покращення якості знімків чекають і на шанувальників селфі – фронтальна камера отримала більше опцій для художньої зйомки.

iPhone 14

Свіжі штрихи в дизайні телефонів від Apple

Pro-версії вперше позбудуться "чубчика", який супроводжував Айфони з 2017 року. Йому на зміну прийшов виріз в екрані, в який помістили сенсори Face ID і фронтальну камеру. Для базових конфігурацій таких змін не передбачили, вони повторять дизайн 13 лінійки телефонів.

Усі чотири апарати матимуть лаконічні різкі грані, властиві смартфонам Apple 12 та 13 серій. А ось рамка навколо дисплея стала значно меншою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти